USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відбудуться масові жіночі бої

27 Серпня 2019 17:08
У Луцьку під час проведення відкритого кубку України зі середньовічного бою вперше відбудуться масові жіночі бої.

Про це сьогодні, 27 серпня, під час прес-конференції, приуроченій фестивалю «Середньовічний Лучеськ», повідомив очільник клубу середньовічного бою «Айна Бера Луцьк» та співорганізатор дійства Сергій Ващук.

Зі слів тренера історичного бою, цього року охочих взяти участь у фестивалі дуже багато.

«Цьогоріч вирішили зробити захід дводенним, бо, по-перше, потрібно зростати, а по-друге – ми не встигаємо провести бої в усіх номінаціях, необхідних за стандартами кубка України, в один день. Ми були приємно здивовані кількістю бійців, які виявили бажання взяти участь у заході – їх понад сотня. Те, що у межах проведення фестивалю «Середньовічний Лучеськ» відбудеться відкритий кубок України зі середньовічного бою, додає статусності Луцьку та заходу загалом. Бійці змагатимуться у різних номінаціях – як в одиночних, так і масових поєдинках. Масові поєдинки будуть розділені на два дні, тож і лучани, і гості міста матимуть змогу насолодитися видовищними змаганнями», – розповів Сергій Ващук.

З його слів, цього року вперше на фестивалі «Середньовічний Лучеськ» у межах проведення відкритого кубку України зі середньовічного бою, відбудуться жіночі масові бої у номінації «три на три». Традиційно також проведуть бої «п’ять на п’ять» та «десять на десять» та «шістнадцять на шістнадцять».

Окрім масових номінацій, учасники дійства змагатимуться й в дуельних турнірних номінаціях – один на один зі своїми противниками.
«Окрім традиційних чоловічих та жіночих боїв «щит-меч», гості фестивалю матимуть змогу побачити бої на алебардах та дворучних мечах.

А ще, зі слів організаторів, окрім бойової частини, що є основною «родзинкою» заходу, на фестивалі буде доступна для всіх відвідувачів середньовічна розвага – стрільба із лука. Також охочі зможуть себе спробувати в лицарському ремеслі, проте у так званому м’якому, тренувальному екіпіруванню.

«А ще ми проведемо традиційну для нашого фестивалю гру арчер-таг, яка, зазвичай, подобається всім учасникам – від старого до малого. Це щось на кшталт страйк-болу, тільки з луком», – розповів Сергій Ващук.
Нагадаємо, втретє у Луцьку в рамках проведення фестивалю «Середньовічний Лучеськ» відбудеться відкритий кубок України зі середньовічного бою. Фестиваль «Середньовічний Лучеськ», який луцькі лицарі організовують спільно з асоціацією клубів України зі середньовічного бою «Айна Бера», розпочнеться 31 серпня об 11:00 та триватиме до 1 вересня включно (початок – о 12:00). Масштабний захід проведуть на території Луцького замку.

Фото – з архіву Клубу середньовічного бою «Айна Бера Луцьк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus