USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відбувся підрахунок бюлетенів

24 Жовтня 2015 12:00
На дільниці 071056, яка знаходиться в приміщенні дитячої бібліотеки №10, на Київському майдані, підрахували отримані бюлетені від Окружної виборчої комісії. Процес передбачав складну процедуру, аби не відбулося фальсифікації. Як це було репортер Інформаційного агентства Волинські Новини бачив на власні очі.

Вчора, 23-го жовтня, отримали бюлетені не лише на дільниці № 071056, але й на інших в Луцьку.

Зауважимо, що для передачі виборчих бюлетенів ДВК окружна виборча комісія визначає відповідний день. Це повинно відбутися не раніше, як за три дні до дня голосування та не пізніш як за 24 години до дня голосування. У Луцьку працювали дільниці вчора, 23-го жовтня.

Відповідно до законодавства, передача виборчих бюлетенів відбувається під час засідання ОВК, а виборчі бюлетені приймають не менше як три члени комісії відповідної ДВК.

Далі бюлетені транспортують на ДВК у супроводі працівника правоохоронних органів й невідкладно відбувається засідання комісії. Зауважимо, що засідання вважається повноважним, якщо присутня більша половина складу.
Наступний крок – дістають бюлетені із упаковки підприємства-виробника.
Після цього необхідно пропечатати документ у визначеному місті. Потім комісія методом голосування визначає осіб, які вказують номер дільниці. За цим процесом слідкують усі. Зробивши це, визначений член ДВК проводить підрахунок бюлетенів та перевіряє, чи до відповідного округу вони належать.
Один рахує - інші спостерігають
Один рахує - інші спостерігають
Провівши усю процедуру – бюлетені кладуть у сейф, запечатують його стрічкою, на якій усі лишають підписи.
Далі сейф передають під постійну охорону міліціонерам аж до дня виборів.

До слова, уже стало відомо, як виглядатиме виборчий бюлетень, за яким лучани обиратимуть депутатів Луцької міської ради.

Зауважимо, що 25 жовтня 2015 року відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, а також перші вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 159 об’єднаних громадах.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНАМ НАГАДАЛИ ПРО ПОКАРАННЯ ЗА ПОРУШЕННЯ ВИБОРЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА.

До слова, лучан з обмеженими можливостями підвозитимуть на вибори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
не пацик Показати IP 24 Жовтня 2015 13:03
невже ви думаете що комусь це цікаво.
ніка Показати IP 24 Жовтня 2015 13:46
боже коли це закінчеться ...!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus