USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відкриють меморіальну дошку Рустаму Хамраєву. ДОПОВНЕНО

14 Червня 2016 08:31
Меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю Рустаму Хамраєву відкриють у Луцьку 17 червня. Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

З метою вшанування пам’яті загиблого лучанина військовослужбовця ­ учасника антитерористичної операції на Сході України Хамраєва Рустама Шонійозовича, 17 червня 2016 року о 12.00 годині на вулиці Кравчука, 7 (ІІ під’їзд) відкриють меморіальну дошку Герою.

Нагадаємо, 17 червня 2014 року Луцьк сколихнула страшна звістка - зупинилося серце патріота України. Трапилося це на околицях Луганщини, де відбулися широкомасштабні нічні бої. Українська армія понесла серйозні втрати. Загалом загинуло 15 військовослужбовців. Зокрема, окрім чотирьох айдарівців, поклали голови за Україну 11 бійців 128-ї гірсько-піхотної бригади з Мукачевого та 80-го аеромобільного полку зі Львова.

А вже 20 червня Луцьк оплакував Рустама Хамраєва

Передовий загін батальйону, де був Рустам, вступив у бій, щоб вибити ворога з селища Металіст. Бійці потрапили у засідку. Рустам ще з одним бойовим побратимом залишився прикривати маневр свого підрозділу. Вони стримували наступ противника, але сили були занадто нерівними — українські воїни зі стрілецькою зброєю протистояли добре озброєним бойовикам на бронемашинах. Солдат Рустам Хамраєв до останнього прикривав бійців, надав можливість перегрупуватися і забезпечив їхній відхід у безпечне місце. Він врятував загін ціною свого життя. Рустам був розстріляний з крупнокаліберного кулемета. Чоловік помер миттєво.

Останній запис в його блокноті був наступного змісту: «Отримав автомат АКС-74, (число місяць і номер автомата) 4 магазини». І трохи нижче: «Стояти на смерть! Україна понад усе!!!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
санчез Показати IP 14 Червня 2016 22:35
Вічна пам'ять герою.Надіюсь люди не полінуються прийти і віддати шану....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus