USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрили «Art коридор» для молодих митців

15 Квітня 2016 23:27
Галерею «Art коридор» для молодих митців-аматорів відкрили в Луцьку.

Відкриття відбулося в Молодіжному центрі Волині у четвер, 14 квітня.

Проект здійснюється у рамках програми «Активні громадяни» від Британської Ради, - повідомляють організатори.

«Проект задумувався як середовище для відкритого, безцензурного місця, де будуть виставлятися картини молодих художників. Луцька молодь, учасники програми «Активні громадяни», все робили самі – декоративне оформлення стін, вивішення картин. Дуже допомогла волинським митцям Британська рада, дякуємо, звісно, церкві та особисто владиці Михаїлу», - розповів один із організаторів проекту Захар Ткачук.

Галерею вирішили відкрити виставкою картин під назвою «Відкрий себе», під час якої презентували свої роботи луцькі митці-аматори: Небо Міріам, Маргарита Паламарчук, Руслан Чугай, Марія Оліферук, Людмила Бойчук, Павло Варварик, Арсен Гребенюк, Катерина Глушко та інші.

Відкриття розпочалося виступом аматорського театру «Вперше». Театрали представили уривок з моновистави «Марта з вулиці святого Миколая», зіграли історію дівчинки, яка мріє стати художницею.

Арт-директор галереї, працівник Молодіжного центру Оксана Ганущак представила присутнім художників – авторів картин. Кожен із них також розповів про себе та свої роботи.


«Пишу олійними фарбами з 2001 року, я художник-аматор. Люблю колажі і незвичні техніки, відсутність канонів. Виставляю свої роботи з 2011 року. Мої картини відкривають глибини людської душі. Ними я хочу донести до людей своє світосприйняття. Показати що зовнішній світ – це відзеркалення внутрішнього. Відкрити найпотаємніші глибини людської душі. Людська душа – незвідана, цікава і непередбачувана», - сказала молода художниця Маргарита Паламарчук.

Художник Павло Варварик розповів, що його картини максимально передають позитивні емоції, кохання та пристрасть, які вирують в житті або яких в ньому не вистачає.

Надалі в «Art коридорі» будуть виставляти разом полотна молодих та досвідчених художників, що, сподіваються організатори, стане поштовхом та натхненням молоді творити прекрасне.

Молоді митці, які хочуть співпрацювати із галереєю, можуть надіслати свої пропозиції на електронну пошту: [email protected].
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дядько Показати IP 15 Квітня 2016 23:47
Вибачте вже за мою суб'єктивність, але дивлюсь я на ці деякі "шедеври" на стінах і думаю: да.... "митці" в нас є, а таланів на жаль мало. Просто кожен свої психічні розлади від теперішнього українського сьогодення по-різному проявляє і, добре, що деякі з допомогою тільки пензля, то вже нехай..))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus