USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрили амбулаторію для 12 тисяч пацієнтів

27 Грудня 2017 13:35
Первинна ланка медицини для 12 тисяч мешканців мікрорайону вулиць Конякіна, Гордіюк, Кравчука, Федорова та проспекту Соборності буде у межах пішої доступності: приміщення аптеки переобладнали під амбулаторію сімейної медицини, витративши понад три мільйони гривень з міського бюджету.

Відкриття амбулаторії сімейної медицини № 5 на вулиці Гордіюк, 39, відбулося 27 грудня.

Раніше жителі мікрорайону, які проживають на проспекті Соборності, вулицях Конякіна, Кравчука та Федорова неодноразово зверталися до міської влади щодо відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини у мікрорайоні.

Для забезпечення їхніх потреб вивільнили приміщення аптеки під амбулаторію на вулиці Гордіюк, 39. Щодо реконструкції приміщення аптеки № 133 під амбулаторію відбулися громадські слухання і мешканці кварталу підтримали проект.

В амбулаторії працюватимуть шість лікарів загальної практики-сімейних лікарів та сестри медичні загальної практики-сімейної медицини. Первинну медичну допомогу тут отримуватимуть 12 тисяч мешканців мікрорайону.

Нове приміщення оглянули представники міської влади.

Головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 Ганна Кравчук повідомила, що в амбулаторії діятиме палата денного стаціонару, де відбуватимуться обстеження, що передбачені на первинному рівні медицини. Будуть здійснювати лабораторне та ЕКГ-обстеження, проводитимуть внутрівенні, підшкірні та внутрім’язові маніпуляції, інгаляції, електрофорез та інші електропроцедури. Виконуватимуть призначення лікарів-спеціалістів та рекомендації після перебування пацієнта у стаціонарі та денному стаціонарі. Консультації лікарів-спеціалістів проводитимуть на базі КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2». Раз на тиждень з центру приїздитиме лаборант та здійснюватиме забір аналізів.
Начальник управління охорони здоров’я міськради Микола Якимчук зауважив, що амбулаторії відкриваються у різних мікрорайонах міста, щоб наблизити первинну медико-санітарну допомогу до мешканців. Так, йдеться про амбулаторії на вулиці Бенделіані, на Вересневому, на Львівській, Привокзальній, Стрілецькій. У майбутньому планують побудувати амбулаторію на вулиці Рівненській.
Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук подякував за дуже швидкий результат підприємству-підряднику ПП «Ефект», адже декілька місяців тому вони оглядали приміщення разом з депутатом міськради Андрієм Козюрою, де були лише обдерті стіни, а тепер ремонт завершений і амбулаторія повністю укомплектована.

Подякувавши Ганні Кравчук та усім лікарям, які працюватимуть амбулаторії, він відзначив, що медицина є одним з пріоритетних напрямків роботи міськради, вклали значні кошти у придбання нового обладнання, відремонтували другий поверх жіночої консультації в пологовому будинку.

У червні наступного року планують відкрити амбулаторію у віддаленому мікрорайоні міста, на Вересневому.
Він побажав амбулаторії успішної роботи, результатом якої стане здоров’я лучан.

Депутат Андрій Козюра подякував міській владі, яка ухвалила рішення про те, що амбулаторія працюватиме у цьому мікрорайоні. Він наголосив, що центральній владі варто брати приклад з луцької міської влади – у той час, коли вони закривають амбулаторії та лікарні, міськрада показує приклад, як медицина йде до людей: у межах пішої доступності мешканці мікрорайону зможуть отримати тут первинну медичну допомогу.
Ганна Кравчук розповіла, що з міського бюджету виділили 2,363 мільйона гривень на капітальну реконструкцію приміщення та 531 тисячу – на оснащення амбулаторії. Роботи здійснили протягом неповних трьох місяців. Вона закликала пацієнтів звертатися в амбулаторію не лише тоді, коли їм зле, а й тоді, коли вони почуваються добре, тому що медицина повинна бути профілактичною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
11 Показати IP 27 Грудня 2017 14:38
Чому ті полішуки на кожному фото ?
То таке до 11 Показати IP 27 Грудня 2017 15:32
Нарциссизм.
Пацієнт Показати IP 27 Грудня 2017 15:08
Прочитав перелік послуг. Воно ніби добре що уколи робити буде йти ближче, але як подолати той маразм коли людина після операції при виписці з лікарні (у виписці вказано йти на прийом до хірурга) має йти до сімейного лікаря в амбулаторію щоб той надав направлення до хірурга в поліклініку де той надасть направлення до сімейного лікаря в амбулаторію щоб продовжити лікарняний. А якщо якісь є ускладнення, то сімейний лікар знову направить до вузького спеціаліста в поліклініку після чого треба буде знову їхати в амбулаторію до сімейного лікаря. Може по старому в поліклініці з поверха на поверх легше було пересуватися, або взагалі відразу йти після лікарні до хірурга, бо ж після операції пересуватися якось важко? Амбулаторії тільки для грипозних зробили чи як? Коментар УОЗ можна?
УОЗ до Пацієнт Показати IP 29 Грудня 2017 08:23
Амбулаторія створюється з метою забезпечення населення первинною медичною допомогою (далі - ПМД), шляхом наближення місця надання ПМД до місць проживання прикріпленого населення та забезпечення реалізації права пацієнтів вибрати лікаря, що надає ПМД (наказ Міністерства охорони здоров`я України від 29.07.2016 №801 "Про затвердження Положення про центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та положень про його підрозділи")
Місцевий Показати IP 27 Грудня 2017 15:11
А ДЕ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ШВИДКОЇ ЧИ ЗНОВУ ЛЮДЕЙ НАДУРИЛИ
Анонім до Місцевий Показати IP 3 Січня 2018 07:24
Мало бути окремим проектом передбачено. Проектом реконструкції аптеки під амбулаторію залишали вільні кімнати з санвузлами, з окремим входом для поста швидкої. Мабуть, замнуть по-тихому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus