USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку з’явиться ще одна амбулаторія

30 Вересня 2016 15:01
Амбулаторію сімейної медицини планують облаштувати на вулиці Гордіюк.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 13 сесії Луцької міської ради 28 вересня.

Так, депутат Андрій Козюра в своєму депутатському запиті запропонував використати комунальне приміщенні на вулиці Гордіюк, 39 під амбулаторію сімейної медицини. Та, як з’ясувалося, виконком уже прийняв відповідне рішення.

Згадане комунальне приміщення до 2017 року орендує аптека. Але в мікрорайоні вулиць Гордіюк, Федорова, Кравчука та Конякіна доцільно відкрити амбулаторію практики сімейної медицини. Депутат зазначив: такі плани на це приміщення були ще цього року, але їх відстрочили, тож на 2017 рік просить усе-таки облаштувати там заклад.

Депутати підтримали запит колеги, але, зі слів Луцького міського голови, виконком уже прийняв відповідне рішення і там якраз буде амбулаторія.

Нагадаємо, в області за найближчі 4,5 роки мають з’явитися 86 нових амбулаторій. На їхнє облаштування, як і на реконструкцію 106 існуючих, придбання обладнання та навчання персоналу, будуть витрачені кошти Світового банку. На Волинь мають надійти 30 мільйонів доларів гранту на реформу первинної ланки медицини.

Приміром, у Луцьку була виготовлена кошторисна документація на майбутню амбулаторію на вулиці Наливайка. Та, коли приїхали експерти Світового банку, то побачили, що приміщення в неприглядному вигляді і його викреслили з переліку та перенесли в 2 чергу.

Поки що в проекті залишаються амбулаторії на Рівненській і в районі підшипникового заводу, та має бути закуплене обладнання в усі амбулаторії міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus