USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відповіли на петицію квіткарів

6 Грудня 2016 15:01
Прибудинкова територія не може використовуватися як квітковий ринок – відповіли у міськраді на петицію підприємців, які торгують квітами у дворі по проспекту Волі.

Електронну петицію проти перенесення стихійного квіткового ринку у центрі міста нещодавно зареєстрували підприємці, які здійснюють торгівлю квітами по проспекту Волі. Нещодавно під час дня депутата вони не змогли досягти компромісу з посадовцями міськради та депутатами щодо можливого перенесення стихійного квіткового ринку.

Відповідь на петицію, що здобула понад 300 голосів, оприлюднили 6 грудня.

«Ваше звернення про сприяння у наданні місць для торгівлі квітами у квітковому пасажі біля універмагу «Луцьк» або збереження місць для продажу квітів (встановлення павільйону) на пр-ті Волі, 3-7 розглянуто.

Повідомляємо, що вказана територія є територією двору багатоквартирних житлових будинків і відповідно до існуючих будівельних норм (ДБН 360-92**) не може використовуватися під квітковий ринок. Відповідно до ст. 13 та 14 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» прибудинкові території належать до об’єктів благоустрою і використовуються відповідно до їх функціонального призначення.

Затвердженою рішенням виконавчого комітету від 18.05.2016 №283-1 комплексною схемою розміщення тимчасових споруд на проспекті Волі та іншою містобудівною документацією не передбачено місць для торгівлі квітами або встановлення павільйону у вказаному місці.

Крім того, розпорядження міського голови від 20.02.2012 №65 «Про перенесення торгівлі квітами на проспекті Волі» втратило чинність з 01.09.2015 відповідно до розпорядження міського голови від 03.08.2015 №264.

Підприємців, які здійснюють торгівлю на проспекті Волі, 3-7, неодноразово попереджали про необхідність демонтажу торгових наметів та приведення дворової території в попередній стан.

Тому, враховуючи викладене, та п.1.12, 2.4 наказу Мінрегіонбуду України від 21.10.2011 №244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», ми не можемо задовольнити Ваше прохання.

Також повідомляємо, що по питанню надання торгових місць у новозбудованому квітковому пасажі Вам необхідно звернутися до дирекції універмагу «Луцьк», - йдеться у відповіді за підписом першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 6 Грудня 2016 15:36
ага, біля універмагу вже побудували кіоски з продажу квітів, захопивши частину прибудинкової території. будуть вони терпіти конкурентів
док Показати IP 6 Грудня 2016 15:43
я вже їм пропонував місце в приміщенні по вул.Лесі Українки,але ж їм халява треба...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus