USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Квіткарі у Луцьку зареєстрували петицію проти перенесення стихійного ринку

14 Листопада 2016 11:00
Завершити «трояндові війни», посприявши торговцям квітами у центрі Луцька в наданні торгових місць в новому квітковому пасажі або узаконенні чинного місця торгівлі просять в депутатів міськради підприємці, які торгують квітами у центрі Луцька.

Нагадаємо, що 9 листопада у рамках дня депутата з підприємцями, які торгують квітами на прибудинковій території по проспекту Волі, спілкувалися депутати та посадовці міської ради. Емоційна дискусія так і не дозволила їм досягти компромісу: підприємці наполягали на тому, що, працюючи на чинному місці торгівлі, нікому не заважають та хочуть лишатися там надалі. Попри те, що підприємці повідомляли про готовність перейти на інше місце торгівлі, жоден з варіантів, які досі пропонувала міськрада, їх не влаштовував.


Раніше підприємцям дозволили тимчасово здійснювати торгівлю на прибудинковій території по проспекту Волі до завершення реконструкції універмагу (поблизу якого квіткарі орендували торговельні місця).

На пропозицію секретаря Луцької міськради Юлії Вусенко переходити у щойно збудований квітковий павільйон поблизу універмагу, підприємці стверджували, що вартість оренди торгового місця там надто висока, до того ж, передбачено лише шість торгових місць. Секретар міськради зауважувала, що наразі підприємці сплачують лише 400 гривень за прибирання території, не сплачуючи за оренду.

Своєю чергою, аступник начальника управління містобудування та архітектури міськради Ярослав Матвіїв зазначав, що на прибудинковій території за нормами ринок функціонувати не може.


Після дня депутата підприємці зареєстрували електронну петицію під назвою «Влада!!! Куди діватись квітникарям з центру міста Луцьк?».

У петиції, автором якої є Олександр Когут, йдеться про те, що представники міської влади не дали відповідей на питання підприємців.

«Було прийнято рішення залишити нас на тимчасовому місці. На засіданні прозвучала думка, щодо будівництва підземного переходу, де за словами міського голови нас мали розмістити. Але ми зрозуміли, що це питання майбутнього. Знову питання: куди нам? На даний момент завершується будівництво квіткового пасажу. Знову питання: для кого він будувався? Для кого, як не для нас, колишніх орендарів квіткового ринку під універмагом «Луцьк». І тоді проблема «трояндових війн» у Луцьку закінчилась би остаточно», - йдеться у петиції.


Автори звертаються до депутатів, стверджуючи, що Юлія Вусенко негативно до них налаштована, а продавці, мовляв «пенсіонери, інваліди та багатодітні матері (без інших засобів виживання)».

«Ми пропонуємо посприяти в наданні торгових місць в новому квітковому пасажі або залишитися на даному місці на законних підставах. Зобов’язуємося за власні кошти зробити проектну документацію майбутнього квіткового павільйону», - повідомляють підприємці, нарікаючи на те, що наразі їх виганяють з місця торгівлі.

Зауважимо, що наразі на підтримку петиції, яка зареєстрована 11 листопада, підписалися лише до 40 осіб з 300 необхідних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Инквизитор Показати IP 14 Листопада 2016 11:28
коментар було видалено
Всезнайко Показати IP 14 Листопада 2016 12:30
А скільки податків заплатили ці квітникарі?
Вася до Всезнайко Показати IP 14 Листопада 2016 12:57
Много )))
зрадник Показати IP 14 Листопада 2016 12:43
там провладні злодії хочуть збудувати барак на 12 поверхів
Люсі Показати IP 14 Листопада 2016 14:20
Хай підітруться цим папірцем
Флорист Показати IP 14 Листопада 2016 21:20
Пропоную зустрічну петицію - за перенесення смітника.
Влад Показати IP 16 Листопада 2016 09:22
Я раніше купляв в магазині, а тепер в них бо дешевше.
Користовач Показати IP 16 Листопада 2016 09:32
Новозбудований павільйон для своїх людей. А хто каже, що квітникарів з палаток там чекають той брехун, тому що це не правда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus