USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку відповіли на петицію таксистів

23 Лютого 2017 12:24
На електронну петицію, у якій луцькі таксисти заявляли, що переведення їх на другу групу платників єдиного податку може призвести до ситуації, що усі вони просто-на-просто перейдуть у тінь, дали офіційну відповідь у міськраді: планують звернутися до парламенту щодо внесення таксистів до першої групи платників єдиного податку.

«На Ваше звернення щодо сплати єдиного податку суб’єктами підприємницької діяльності, які здійснюють діяльність за класифікацією економічної діяльності 49.32 «Надання послуг таксі» повідомляємо наступне. Відповідно до Додатку 2 рішення Луцької міської ради від 28.01.2015 №69/8 «Про встановлення ставок єдиного податку» для підприємців, які здійснюють діяльність за класифікацією економічної діяльності 49.32 «Надання послуг таксі», ставка єдиного податку становить 20% мінімальної заробітної плати на 1 січня календарного року.

Згідно зі статтею 291 Податкового кодексу України до першої групи спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності належать платники єдиного податку: фізичні особи-підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300 000 гривень. Послуг таксі в цьому переліку немає», - йдеться у відповіді міськради за підписом першого заступника міського голови Тараса Яковлева, опублікованій 21 лютого.

У відповіді повідомляють, що міськрада розглядає питання звернення до Комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради України щодо розширення переліку видів діяльності для 1-ої групи платників єдиного податку. Також вивчається питання можливості зменшення ставок єдиного податку для платників 2-ої групи, які затверджені рішенням Луцької міської ради від 28.01.2015 №69/8 «Про встановлення ставок єдиного податку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Лютого 2017 12:35
та ні, їм треба ще доплачувати за те що цілими днями грають у карти на стоянках, а по виклику не скрізь хочуть їхати. переходьте за загальну систему і все буде тіп-топ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus