USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відзняли короткометражний художній фільм «Ген моди»

7 Вересня 2016 18:45
Що таке мода, звідки вона взялась та куди йде – відповісти на ці запитання спробували маленькі талановиті лучани, які знялися в короткометражній художній картині "Fashion gene" ("Ген моди").

У зйомках фільму, що тривали у Луцьку, взяли участь три вікові категорії: дошкільнята, учні початкової ланки та підлітки. Творці стрічки провели аналогію сьогодення сучасних дітей із дитинством наших дідів-прадідів.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила автор ідеї фільму Юлія Назарук та надала фото.

Прем'єра кінороботи відбудеться в День українського кіно, 10 вересня, в Арт-галереї "Луцьк" ( вулиця Б. Хмельницького, 1), організований анімаційною студією "Імаго".

Разом з тим, стрічка пройшла попередній відбір на Всеукраїнський кінофестиваль і буде представлена у Києві. Але і це не все, наша українська культура та звичаї будуть висвітлені і на міжнародній арені, оскільки фільм представлятимуть також і у Берліні на міжнародному кінофестивалі.



У кінороботі показано дві сюжетні лінії, які змінюють одна одну. Потрапивши на виставку сучасного та етно мистецтва, одна з героїнь фільму, Анастасія, бачить картину із зображенням старенької хати-мазанки і намагається уявити собі тогочасне життя. Дитяча уява заводить її у минуле і показує дитинство наших прадідів, як вони виглядали та чим розважались.



Через позитивні та безтурботні дитячі образи доноситься ідея української самобутності та самосвідомості.



Українська вишиванка вийшла з-під голки наших прабабусь і, трансформувавшись у сучасні лекала та форми, продовжує виконувати роль оберегу і в наш час.

Нині жодне національне свято, а дедалі все частіше, і будь-яка інша святкова подія не обходиться без цього елементу гардеробу навіть у найсучасніших модників та модниць. Без вишиванки нині важко уявити вулиці українських міст на День Незалежності, першокласників, які вперше переступають поріг школи, дошкільняток на родинному святі у садочку. Це – наш автентичний здобуток та символ єдності, який, як і наші українські традиції, передається з покоління в покоління, про який не можна забувати, бо в ньому наша сила.

Так, у фінальній сцені фільму, в якій Анастасія посеред буденної індустріальної метушні бачить стильну дівчинку, одягнену у вишиванку, що стає символом того, що справжня мода йде від душі. Це підтверджує вислів успішного американського модельєра та дизайнера Ральфа Лорена, яким закінчується кінокартина:

"Мода - це не лейбли і не бренди. Мода - це те, що заховано глибоко у вашій душі".

Приємно, що цю ідею підтримали наші українські дизайнери і не тільки, підготувавши для фільму чудові образи для акторів, - пише авторка ідеї фільму.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дякуем Показати IP 7 Вересня 2016 22:14
автору за розумну та добре виконану роботу...гарні обличчя дітей гарне вбрання ...хочеться вірити в перспективу украіни та іі народу
Ого Показати IP 8 Вересня 2016 06:41
Гарні кадри, чудові типажі. Респект!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus