USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Фільм-оскароносець покажуть у Луцьку

20 Березня 2015 09:44
Драму «Піаніст», яка отримала три оскари – за найкращий сценарій, найкращого режисера та найкращого актора – покажуть у Луцьку цими вихідними, – інформують організатори із центру інтелектуального розвитку «Брейншторм».

Захід відбудеться у неділю, 22 березня, о 15:00 у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки (вулиця Шопена, 11).

Історична драма «Піаніст» є однією з найкращих робіт режисера. Фільм знятий у Франції у 2002 році. «Піаніст» одержав «Золоту пальмову гілку» на Каннському кінофестивалі 2002 року. Крім того, удостоївся семи «Сезарів», двох «Золотих глобусів». Британська кіноакадемія назвала його кращою картиною року, американські кіноакадеміки нагородили Романа Полянскі «Оскаром» за кращу режисуру, а Едрієна Броді (виконавця головної ролі у стрічці) – за кращу чоловічу роль.

В основі фільму – історія єврейського музиканта, який разом з іншими євреями був відправлений у варшавське гетто. Однак йому вдалося втекти і заховатися. Втікачу доводиться провести кілька років, ховаючись у чужих квартирах і спостерігаючи за життям міста з вікна. Життя у нелюдських умовах прирікає піаніста на голодну смерть. Вижити обдарованому музикантові допомагає німецький офіцер.

Фільм знятий за однойменною книгою відомого польського музиканта і композитора Владислава Шпільмана. Це його спогади про роки життя в окупованій німцями Варшаві з 1939 по 1945 рік.

Детальнішу інформацію про кіноперегляд можна отримати на сторінці події у соціальній мережі.

Вхід вільний

Довідково.

Центр інтелектуального розвитку «Брейншторм» – ініціатива п’яти молодих людей, котрим не байдужий інтелектуальний розвиток рідного міста. Організація залучає школярів та студентів до участі у різноманітних заходах: дебати, брейн-ринг, дискусійні клуби; кіноклуб; настільні ігри; школи, тренінги, вуличні університети; гутірки з успішними людьми.

Центр інтелектуального розвитку «Брейншторм» запрошує усіх охочих інтегруватись в інтелектуальну спільноту молодих і амбітних людей міста Луцька.

Докладніше про діяльність організації в соцмережах Вконтактіта Фейсбук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
З княжого Показати IP 20 Березня 2015 14:04
Мені цей фільм не сподобався.
Оскар до З княжого Показати IP 21 Березня 2015 15:12
Не кожному дано. Дивись краще Гаррі Потера!
Волиняка Показати IP 21 Березня 2015 15:13
Фільм супер, життєвий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus