USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку водію авто пенсійного фонду, який збив дитину, обмежили волю на 1,5 року

5 Грудня 2019 21:31
Водій автомобіля пенсійного фонду, який в 2016 році збив 12-річного хлопчика на вулиці Огієнка, отримав покарання у виді обмеження волі на півтора року.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Нагадаємо, що до Інформаційного агентства Волинські Новини звертався батько потерпілого Сергій Денисов, який повідомляв, що незважаючи на те, що ДТП сталася восени 2016 року, лише на початку вересня 2017-го справу передали до суду. А за цей час працівники пенсійного фонду ні разу не поцікавилися здоров’ям дитини.

Відзначимо, що на момент скоєння ДТП за кермом перебував водій Віталій Онопрійчук, який віз керівницю об’єднаного управління Тамару Козачук.

Під час суду встановили, що 9 листопада 2016 року обвинувачений керував автомобілем «ВАЗ 210430». Так, рухаючись вулицею Огієнка у напрямку вулиці Клима Савури зі швидкістю приблизно 50 км/год, водій не вибрав безпечної швидкості, відволікся від спостереження дорожньої обстановки, внаслідок чого допустив наїзд на малолітнього 2004 року народження, який здійснював перехід проїзної частини дороги поза пішохідним переходом.

Внаслідок порушення правил безпеки дорожнього руху обвинувачений спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді численних переломів.

Проте обвинувачений водій свою вину не визнав. Він розповів суду, що рухався зі швидкістю 50 км/год. вулицею Огієнка від РЦ «Промінь» із пасажиром. З його слів, цей час ішов дощ, було темно, відтак була погана видимість. Коли він розминувся з автомобілем, який рухався назустріч, то на відстані 1,5-2 м побачив, як щось біжить – це був хлопчик, який перебував майже посередині дороги.

Він розповів, що різко вдарив по гальмах, відбувся удар, хлопця кинуло на капот, і він скотився на землю під автомобіль. Обвинувачений зазначив, що в хлопця з ноги злетів чобіт, на одязі не було світловідбиваючих елементів. Відтак, він взяв телефон, викликав швидку допомогу, сказав, що збив дитину. Пасажирка авто в цей час була біля дитини. На проїжджій частині він підняв телефон, молодий хлопець взяв його і зателефонував на номер мами, яка прибігла за 15 хв. Потому приїхала «швидка», згодом працівники поліції. Своєї вини водій не визнав, оскільки, з його слів, рухався в межах правил, подія трапилася не на пішохідному переході. Було вуличне освітлення, проте на місці ДТП ліхтар не світив.

Незважаючи на невизнання вини вона була доведена зібраними під час досудового розслідування доказами, зокрема показами свідків. Батько потерпілого розповів, що його син за пів року переніс вісім операцій та наразі потребує реабілітації.

Відтак, суд визнав водія винним та призначив покарання у виді 1 року 6 місяців обмеження волі.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 5 Грудня 2019 22:31
Дитина сама набігала на автомобіль в темну пори доби, не на пішохідному, а водій винний, незважаючи, що керував з дотриманням правил. Так що з нашими судами, якщо вскочити під авто ще і 300 тис. моральної шкоди можна заробити, всеодно водій винний, має передбачати
пенсіонер до Лучанин Показати IP 9 Грудня 2019 16:14
а звідки інфа про 300 штук?) Ви учасник процесу?)
Закон Показати IP 5 Грудня 2019 22:40
Тобто водій нічого не порушив, але має сидіти в тюрмі, щоб заспокоїти рідню дитини..
Юра до Закон Показати IP 6 Грудня 2019 08:32
Обмеження - це не позбавлення волі.
Анонім Показати IP 5 Грудня 2019 23:38
Коли людина вийшла на дорогу НЕ на переході,це не значить що її можно давити.
! Показати IP 6 Грудня 2019 10:46
Якби батьки навчили правильно переходити дорогу, цього взагалі би не трапилось
? Показати IP 6 Грудня 2019 11:16
дитина інвалід з дитинства батько отримує допомогу на виховання то чо8гож він не супроводжує свого сина?
Батько до ? Показати IP 9 Грудня 2019 15:50
Пощвони мені Романчук і я тобі поясню чого!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus