USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку вперше відбулася фотовиставка, присвячена дітям з ДЦП

25 Серпня 2018 23:03
24 серпня в Центральному парку ім. Лесі Українки відкрили фотовиставку «З незалежністю в серці».

На світлинах зображені 13 луцьких сімей, у яких ростуть діти, що мають дитячий церебральний параліч (ДЦП), повідомляють організатори.

Фотосесії, що стали основою виставки, відзняли луцькі фотографи: Лідія Кожевнікова,Тетяна Володченко, Юрій Бочко, Юрій Косюк та Анастасія Хмарук.

Організатором виставки виступила новостворена громадська організація «Кольорова капустинка», сформована з батьків-активістів, у родинах яких є діти з ДЦП. Експозиція покликана звернути увагу лучан на проблеми, з якими стикаються такі діти та їхні родини, та заявити про те, що ця категорія людей існує в місті та потребує розуміння, уваги й поваги.

«Ця виставка є одним із перших заходів «Кольорової капустинки», проте у нас – амбітні плани. Я не боюся так казати, оскільки бачу, що за такий короткий час, протягом місяця-двох, коли ми почали активно залучати небайдужих людей до цього проекту, нас стало немало і ми бачимо мету, до якої вже почали йти. А мета наша – створення безпечного та щасливого майбутнього наших дітей, і не лише дітей з ДЦП, а й усіх, кому близькі наші цінності й ідеали», – сказала Іванна Соха, ідейна натхненниця й засновниця «Кольорової капустинки».

«Спочатку ми не знали, що з цього вийде, чи захоче він фотографуватися, як це все буде, та коли фотограф розпочав фотосесію, сумніви розвіялися, настільки природно та невимушено це вийшло. І от зараз ми тут, на відкритті! Емоції переповнюють! Тепер я вірю, що є люди, яким не байдуже, з якими ми можемо боротися за щастя наших дітей», – поділилася враженнями Наталія, мама Влада, активістка організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus