USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Міністра соцполітики просять оголосити конкурс на посаду директора центру «Пролісок» у Луцьку

26 Серпня 2021 15:12
Депутати міської ради скерували звернення міністру соціальної політики, аби вирішити питання щодо діяльності центру реабілітації для дітей із інвалідністю «Пролісок».

26 серпня під час сесії Луцької міської ради депутати розглянули проєкт рішення Про звернення до міністра соціальної політики щодо забезпечення ефективного функціонування державної реабілітаційної установи «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок».

Як розповіла депутатка Ірина Колковська, центр «Пролісок» розташований на вулиці Кравчука в Луцьку.

«Він є унікальним для України, адже на території країни таких нараховується всього п’ять-шість, де діти з інвалідністю мають можливість перебувати як у дитячому садку – безплатно, і з високим рівнем догляду й обслуговування. Але в цьому закладі вже три роки немає директора, є лише виконувачка обов’язків», – сказала вона.

Читати ще: Три роки без керівника: як працює центр реабілітації для дітей з інвалідністю в Луцьку

Окрім того, батьки дітей із інвалідністю хочуть, аби центр «Пролісок» працював по вісім годин на добу замість двох-чотирьох.

«Пролісок» підпорядковується Міністерству соціальної політики. Ми звертаємося, аби нарешті було оголошено конкурс на заміщення вакантної посади директора, який повноцінно виконуватиме свої обов’язки. А також просимо розглянути можливість восьмигодинного перебування дітей і провести аудит витрачання коштів», – сказала Ірина Колковська та додала, що центр реабілітації фактично не є інклюзивним, адже там відсутні належні пандуси чи відповідно обладнаний дитячий майданчик.

Депутати підтримали проєкт рішення.

Як ми раніше писали, Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» у Луцьку працює тільки кілька годин на день. У закладі пояснюють, що центр не може працювати довше, адже не має достатньо приміщень, де можна було б, наприклад, залишати дітей на сон. Водночас центр реабілітації не зареєстрований як надавач соціальних послуг, а положення закладу не приведені у відповідність до чинного законодавства.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus