USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку вшанують пам'ять видатного льотчика-випробувача

25 Серпня 2017 10:13
У рамках святкування Дня авіації України 26 серпня у Луцьку вшанують пам'ять видатного льотчика-випробувача Анатолія Дем'яновича Грищенка, який в дитинстві проживав у Луцьку, Володимир-Волинському, Любомлі та Ковелі. 24-го серпня 2017 року йому мало б виповнитись 80 років.

Вечір пам'яті ініціювала Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ✈» спільно з громадським формуванням «Волинський щит» і Волинським центром міжкультурних комунікацій.

Анатолій Грищенко випробував понад 30 типів літаків і вертольотів, а в 1986 році приймав безпосередню участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Отримавши смертельну дозу опромінення, відважний українець помер в клініці американського міста Сіетл від променевої хвороби, де його намагались врятувати кращі онкологи світу. Посмертно наш славетний земляк нагороджений високими українськими нагородами, а також вищими нагородами США та Росії.

Батько славетного льотчика довгий час був директором Луцького медичного училища, а його рідна сестра досі проживає на Волині в селі Уляники Рожищенського району.

Початок заходу о 15:00 біля меморіальної дошки славетному земляку на будинку № 12 на проспекті Волі (перехрестя проспекту Волі та вулиці Шопена), де певний час проживав Грищенко та його сім'я. Під час заходу відомий луцький краєзнавець Валентин Люпа, який особисто був знайомий з рідними та близькими видатного льотчика, прочитає стислу лекцію про Героя, показаже унікальні фотографії з його життя та презентує книгу про Анатолія Грищенка

Крім того, по закінченню першої частини заходу в пабі «П'ятниця», що через дорогу, покажуть унікальний короткометражний фільм про відомого льотчика, знятий на Волинській аматорській кіностудії «Фільмарик» у 90-х роках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus