USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

21 Листопада 2023 15:49
Десять років тому, 21 листопада 2013 року, в Україні розпочалася Революція Гідності.

Сьогодні, у День Гідності та Свободи, в обласному центрі Волині жителі міста відтворили в пам’яті події двох доленосних революцій для нашої країни та вшанували Героїв Небесної Сотні, які віддали життя у боротьбі за волю своєї Батьківщини. Тих, хто став на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору, повідомляє Волинська ОВА.

На Театральному майдані Луцька відбулася громадська панахида та хвилина мовчання за загиблими українцями. Опісля присутні поклали квіти до фотостенду «Герої Небесної Сотні – загинули за Єдність України». До заходу долучилися представники влади, духовенства, родини загиблих Героїв, військові, волонтери та громадськість.

Також священники провели поминальний молебень на меморіальному комплексі «Вічна Слава» біля пам’ятника «Волинські Герої Небесної Сотні».

Читати ще: Рада ухвалила заяву до річниці Євромайдану та подій Революції Гідності

Під час Революції Гідності Волинь втратила сімох своїх Героїв. Вони назавжди у нашій пам’яті: Василь Мойсей, Олександр Бадера, Сергій Байдовський, Едуард Гриневич, Юрій Сидорчук, Іван Тарасюк, Віктор Хом’як.
Фото: Луцька міська рада, Волинська обласна рада
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мойша Показати IP 22 Листопада 2023 12:14
Вони мабуть і не гадали якій буде результат ...
Аут до Мойша Показати IP 22 Листопада 2023 17:04
Переміг дешевий серіальчик. Але тимчасово... і це все буде як прививка від популізму.
Анонім до Мойша Показати IP 22 Листопада 2023 17:06
Здогадувались, що пуйлан нападе. І перший бій вони виграли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus