USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вшанували пам’ять тренера

12 Лютого 2015 08:17
В обласній дитячо-юнацькій спортивній школі міста Луцька відбувся IV турнір з волейболу серед чоловічих аматорських команд пам’яті Сергія Семенюка.

По-спортивному вшанувати честь майстра спорту України з волейболу, президента волейбольного клубу «Підшипник» приїхало шість команд. Окрім чотирьох місцевих команд («Олютранс», «СКФ Україна», «Технічний коледж» і «КДЮСШ № 1»), за медалі боролися ковельська «ПП Борідка» та команда «Єдність» з містечка Броди, Львівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛЕЙБОЛУ – 120! ВОЛИНСЬКИЙ ПОГЛЯД

За один ігровий день глядачі побачили аж 15 матчів. Спершу команди зіграли груповий етап турніру. Лідером групи А стала «СКФ Україна». Середнячками першої групи виявилися ковельські волейболісти. А от молода команда «КДЮСШ № 1» окупували третю сходинку. У групі Б з першого місця до фінальної стадії вийшов луцький «Олютранс». Другою стала команда зі Львівщини. Найменше тут пощастило команді технічного коледжу, вони – треті.

Згідно регламенту другого етапу змагань на майданчику зустрілися команди, які показали однакові результати у груповому турнірі. Таким чином за олімпійською системою було проведено матчі за 5-6 місце, 3-4 місце та фінал. Безперервна серія поразок розташувала команду «КДЮСШ № 1» на шостій сходинці. Її кривдник у стиковій грі команда «Технічний коледж» стала п’ятою. У малому фіналі зійшлися дві іногородні команди. Попри старання бродівських волейболістів, «бронза» турніру таки дісталася ковельській «Борідці». «Єдність» - четверта.

Фінальна гра стала родзинкою турніру. У боротьбі за «золото» зійшлися дві найсильніші команди Волинської області

«Олютранс» та «СКФ Україна». Весь ігровий час першим номером грали «заводівці», але слід їм було на декілька секунд втрачати концентрацію, як «Олюртранс» відновлював паритет, ще й виходив вперед. У другому сеті переможця визначили тільки на більше-менше. Олюртрансівці перемогли з рахунком 2:0 (25:22, 27:25).

Зазначимо, минулоріч «Олюртранс» теж святкував перемогу на турнірі Семенюка. Команда також виступає у Вищій лізі Чемпіонату України серед аматорів.

«Результатом не зовсім задоволений, хотілося виграти. Важкувато стає грати стільки ігор на день. Команді не вистачає зіграності. Можливо, потрібно більше на тренуваннях грати волейбол, а не футбол, - жартує гравець ВК «СКФ Україна» Микола Карзов. – Більше у змагання потрібно брати участь».

«Я задоволений тим, як відбувся турнір. Для волинського спорту це значна подія. Ми маємо славні традиції волейболу, їх потрібно підтримувати, - розповідає гравець команди «Олюртранс» Андрій Семенюк. - Ці змагання ми проводимо спеціально до дня народження Сергія Федоровича. Так ми дякуємо йому за той вклад, що він зробив для місцевого волейболу».

Організатори також відзначили найкращих гравців змагань за амплуа. Так, найкращим нападником турніру став Володимир Андрійчук («Олюртранс» Луцьк), найкращим пасуючому - Євген Приступчук («ПП Борідка» Ковель), найкращим захисником - Олександр Зуєв («Єдність» Броди), найкращим блокуючим - Сергій Обертас («СКФ Україна»).

«Від гри отримав величезне задоволення. Побачив старих друзів. Волейбол нас об’єднує вже багато років, - каже Сергій Обертас. – Будемо старатися вивести в майбутньому ці змагання на міжнародний рівень».

Спеціальний приз з цього року ввели дівчата з волейбольної команди «Континіум-Волинь-Університет». Вони вибрали найкращого гравця змагань. Ним став Андрій Семенюк.

Довідково:

Сергій Федорович Семенюк народився 06 лютого 1964 року в Республіці Казахстан. Із шкільних років відразу проявив хист до волейболу. Виступав за шкільну команду на різного роду регіональних шкільних змаганнях. Будучи студентом Львівського інституту фізкультури виступав за інститутську волейбольну команду та приймав участь в чемпіонаті України серед команд І-ї ліги за команду «Автомобіліст».

Навчання у вищій школі закінчив у 1986 році з відзнакою.

Після закінчення навчання – служба у збройних силах СРСР, виступав за волейбольну команду «Динамо» Брест.

Пройшовши військову службу працював на Луцькому підшипниковому заводі, виступав за аматорську волейбольну команду «Підшипник».

У 1992 році організував волейбольний клуб «Підшипник» та став його незмінним президентом і меценатом.

Разом із командою як діючий спортсмен пройшов шлях від Аматорської ліги до Суперліги українського чемпіонату.

У 1997 році створив на базі клубу спортивний інтернат, де мали змогу навчатися та вдосконалюватися перспективні молоді волейболісти.

02 грудня 2010 року трагічно загинув Сергій Федорович Семенюк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus