USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

У Луцьку вшанували пам’ять видатного українця В'ячеслава Чорновола

25 Березня 2024 14:28
Сьогодні минає 25 років з часу трагічної смерті видатного українця В'ячеслава Чорновола. Саме він був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет та Акту проголошення Незалежності України.

Про це інформують у Луцькій міській раді.

У березні 1999 року Чорновіл загинув у автокатастрофі біля Борисполя. Вшанувати пам’ять знаного політика, громадського діяча, літератора до меморіальної дошки в його честь прийшли секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко, заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт та небайдужі лучани.
Була серед присутніх і Любов Ганейчук – голова Волинського відділення Союзу українок. Жінка особисто знала Чорновола і його родину. Тому поділилася спогадами про політика, наголосила на значущості постаті В'ячеслава Максимовича. Згодом усі присутні поклали квіти до барельєфа Чорновола на подяку за його позицію та заслуги перед Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К.лучанин Показати IP 25 Березня 2024 15:49
Що , меморіальна дошка на будинку це та честь яку заслужив В.М. Чорновіл? Кожен рік приходять ці діячі що покласти квіточки до цієї дошки. Ніхто навіть не говорить про гідне вшанування памяті Чорновола, про встановлення бюста чи памятника. Це ці владці, які зобовязані Чорноволу!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus