USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку вшанували пам’ять захисників України

29 Серпня 2023 12:35
Щороку 29 серпня українці вшановують День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Тож сьогодні на Театральному майдані міста Луцька велелюдно, повідомляє Волинська ОДА.

Загальнонаціональною хвилиною мовчання лучани та гості міста вшанували світлу памʼять героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань, а також мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Священики Свято Троїцького-Собору Української Православної Церкви відслужили панахиду за померлими. Опісля присутні поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України», адже збереження та гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України – це священний обов’язок держави і суспільства.

Потому пам'ять загиблих військовослужбовців вшанували на Алеї почесних поховань міського кладовища у с. Гаразджа. Охорону публічної безпеки та порядку здійснювали співробітники Луцького РУП, повідомляє поліція Волині.

Заходи з вшанування пам’яті загиблих героїв відбулись і в районах Волині: до них долучились співробітники територіальних підрозділів поліції.

У рамках акції «Сонях» усі охочі під час вшанування прикріплювали стилізовану квітку соняшник до грудей – як символ історичної мужності українських воїнів, символ життя України.

Нагадаємо, 23 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про щорічне відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus