USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку встановлять 204 теплові лічильники

3 Серпня 2016 10:22
Луцький виконком підтримав встановлення теплових лічильників у 204 житлових будинках обласного центру згідно із інвестиційною програмою державного комунального підприємства «Луцьктепло» на 2016 рік.

За таке рішення члени виконавчого комітету проголосували сьогодні, 3 серпня.

Зі слів очільниці КП «Луцьктепло» Валентини Малютіної, враховуючи рекомендації Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), завдання Кабінету міністрів України та побажання Міжнародного валютного фонду заходи інвестиційної програми ДКП «Луцьктепло» 2016 року направлені, виключно на забезпечення засобами обліку теплової енергії житлового фонду Луцька. Нагадаємо, постановою НКРЕКП підприємству встановили тариф на теплову енергію для потреб бюджетних установ та інших споживачів, в структурі якого передбачено 10 319, 67 тисяч гривень (без ПДВ) на виробничі інвестиції.

Інвестиційна програма ДКП «Луцьктепло» розроблена відповідно до Порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за №630 від 14 грудня 2012 та постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14 грудня 2012 № 381, і включає в себе 10 проектів по модернізації теплового господарства міста, що пройшли експертизу у ДП «Укрдержбудекспертиза», відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Тож, інвестиційною програмою передбачено виключно встановлення теплових лічильників у 204 житлових будинках Луцька. Критеріями відбору служили: гідравлічний баланс системи, етажність житлового будинку, повне охоплення будинків засобами обліку від однієї котельні, технічний стан підвалів.

Заходи в рамках виконання Інвестиційної програми розроблялись виходячи з економічних та технічних показників, визначених в процесі експлуатації, з остаточним затвердженням в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

«Мова йде саме про встановлення будинкових лічильників на тепло. Попередніми урядовими рішеннями повинне було бути повне забезпечення та стовідсотковий облік теплової енергії, щоб охопити якомога можна більше мешканців, де є технічна можливість поставити . Сума доволі велика, вирахувана за алгоритмом спеціальної комісії, тому ймовірність виконанняу такого план в повному обсягу із допомогою інвестиційної програми – незначна», - пояснила Валентина Малютіна.

Вислухавши доповідь, член виконкому Михайло Щур поцікавився у доповідача, чи не можна просити кошти на встановлення лічильників із державного бюджету, оскільки Конституцією України передбачено, що держава зобов’язана компенсовувати втрати комунальних підприємств:

«У вас нема залишку коштів по інвестиційних видатках. І вас зобов’язують цю програму реалізовувати, тому під кінець року доведеться розглядати питання про виділення коштів з місцевого бюджету. Але чи не можна вимагати їх саме з державного бюджету?», - поцікавився він у очільниці підприємства.

На це Валентина Малютіна відповіла, мовляв, усі знають історію з лічильниками, які обіцяли фінансувати з державного бюджету, але не профінансували:

«Так ми виявились останніми в ланцюжку. Ніякого іншого варіанту поки нема. В зв’язку з ростом тарифів на комунальні послуги, мешканці Луцька надзвичайно активні, дехто встановлює лічильники самостійно. Але прецеденту чи перспективи компенсації за рахунок державного бюджету я не бачу. Ситуація наступна, 3 мільйони 800 гривень заблоковано, 1 мільйон 400 - вже фізично списано. Нижче, ніж сьогодні, ми ніколи не опускалися. Держава не компенсовує різницю в тарифах. На нас наклали більше 10 мільйонів штрафів, шансів на їх покриття немає. Рентабельність нуль, прибутку нуль», - розвела руками керівник «Луцьктепла».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанка Показати IP 3 Серпня 2016 13:55
Шановні чиновники ми жителі будинків не хочемо ваших будинкових лічильників. Ми не хочемо платити за когось.Тільки індивідуальні. Вам не вигідно,то ваша справа,менше вкрадете. Без згоди жильців і зборів просимо близько не підходити особливо до кооперативних будинків. У нас житло приватне ми його купили,нам не дала його держава на халяву.Потрібно буде ми самі союбі посьтавим індивуальні лічильники за свій кошт.
123 до лучанка Показати IP 3 Серпня 2016 15:27
Ви хоча б розумієте, що мова йде про ТЕПЛОВІ лічильники?
Волинянка до 123 Показати IP 4 Серпня 2016 00:00
Прекрасно людина розуміє, що це новий лохотрон! ніякої економії не дає, особливо у не нових будинках. У мене утеплена ківартира, поміняні вікна, батареї, а у когось навіть вікна не пофарбовані - ми будемо платити однаково.. Щоб була економія, потрібно регулювати опалення впродовж дня, але першому поверху, неутепленим квартирам зі старими вікнами треба палити більше... Що я виграю від встановлення лічильника на будинок(та ще за той лічильник треба тисячу доплатити!).?! тому пішли вони з такими лічильниками на@ер!
777 Показати IP 3 Серпня 2016 16:37
там цена на счетчики накручена в 10 раз. так никогда ничего не поставят.
ЧР до 777 Показати IP 3 Серпня 2016 21:52
Сьогодні на засіданні громадської ради при міському голові.,члени ради засудили свавілля тепловиків і газовиків на установку загальнобудинкових лічильників. Члент ради спрямували дію Романнка тільки на індивідуальі квартирні лічильники
Волинянка Показати IP 4 Серпня 2016 00:03
До речі, чому у нас не ліцензовані лічильники тепла квартиры на кожну батарею. як у всьому цивілыіованому світі?! оце і була б реальна економія, а так це - лохотрон від держави9програєш завжди)!
Опер Показати IP 5 Серпня 2016 15:47
Якби в луцьктеплі не пи**или бабки то можна було б що завгодно купити. Обізнані інформаційно розуміють що луцьктепло доводять до штучного банкрутства і такі групи як контин... вже своїх людей на місця порозтавляли.. Тут питання одне: хто кого і яка мафія (група) відкусить цей пиріг. А доки триває ця конфузія будемо терпіти... Людям просто важко в двох словах описати як національне рентабельне господарство Волині та й України вже покроєно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus