USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Застарілі мережі та 59 мільйонів гривень збитків: звіт ДКП «Луцьктепло»

27 Березня 2017 11:30
Через застаріле обладнання низки котелень витрачають на 30% більше газу, а збитки підприємства торік становили майже 59 мільйонів - при передбачуваній сумі трохи більше 17 мільйонів.

Про це йшлося під час засіданні постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 27 березня.

Депутатам презентували звіт про роботу ДКП «Луцьктепло» у 2016 році.

Як повідомила директор підприємства Валентина Малютіна, підприємство має 64 котельні, використовує 212 котлів. Встановлена потужність становить 500 гігакалорій на годину, приєднана - 374 гігакалорії, тобто, немає потреби в таких великих потужностях. Обладнання використовують старе, яке споживає занадто багато електрики і газу. Тому хочуть оптимізувати газове господарство, зменшивши його до рівня потреб споживачів.

Єдиною сучасною котельнею, що працює на автоматизованому режимі, є котельня на вулиці Ранковій, 2 у мікрорайоні Вересневе. Котли решти котелень, зі слів керівника підприємства, неякісно спалюють газ.

На балансі ДКП «Луцьктепло» перебувають 52 центральні теплові пункти, а 22 котельні з 64 мають вік від 30 до 40 років, тож потребують значних вкладень коштів, аби добитися енергоефективності. Через застарілі котли з низьким КПД (на рівні 70-80%) на низці старих котелень 30% газу використовується нераціонально. Такі застарілі котельні планують виводити з експлуатації за кошти ЄБРР.

Загальна протяжність теплових мереж становить 132 кілометри, з яких 110 кілометрів перебувають у ветхому стані, а 1,5 кілометра – аварійні, тобто, де існує постійний ризик прориву та втрат води.

Торік рахунки підприємства були заарештовані лишаються заарештованими досі. У 2016 році замінили лише 162 метри мереж, виконали поточний ремонт на 649 метрах на загальну вартість понад мільйон гривень. За кошти міського бюджету торік замінили 720 погонних метрів мережі на вулиці Кравчука на загальну вартість 4,3 мільйона.

Цьогоріч передбачають облаштування твердопаливної котельні з усією інфраструктурою на вулиці Боженка. Йдеться про облаштування дороги, місць для зберігання щепи тощо. Тендерні процедури, зі слів керівника підприємства триватимуть 3-4 місяці.

Збитки підприємства становлять 58,984 мільйона гривень, що зумовлене підвищенням вартості газу з несинхронним підняттям тарифу. Так, вартість газу підвищилася з травня минулого року, а тариф підвищили лише з липня. 9,7 мільйона становили збитки з гарячого водопостачання – цю послугу назвали неприбутковою для підприємства. Валентина Малютіна зауважила, що держава боргує підприємству 100 мільйонів, а з від початку року «Луцьктепло» не отримувало компенсації за пільги та субсидії.

Члени комісії рекомендували взяти інформацію до відома і внести звіт щодо ДКП «Луцьктепло» у порядок денної сесії міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ну ну Показати IP 27 Березня 2017 12:30
Бла-бла-бла.
Народ Показати IP 27 Березня 2017 13:34
Якщо підприємство збиткове а у держави немає грошей на його модернізацію то пора його ліквідувати нафіг а людям дозволити ставити автономне опалення!
лучанин Показати IP 27 Березня 2017 16:21
весною с*ки всім подонараховують заборгованості і скажуть що цілу зиму невірно рахували а в самих зарплата з преміями та доплатами по 15 тис грн. цеж гроші наші
Працівник "Луцьктепл Показати IP 5 Квітня 2017 08:58
Доброго дня всім! Хочу написати відносно останнього коментаря "Лучанина". Ви працюєте на Луцьктепло і отримуєте з/плату в 15000,00 тис. грн.?????!!!!!! Для чого таке писати? Премії та доплати працівники не отримують взагалі (окрім до професійного свята - один раз в рік одноразове заохочення в 100,00 грн). А те що люди останні два роки підряд в неопалювальний сезон працюють по графіку три дні, або чотири, і зарплата в той період 55%, або взагалі по 2-3 місяці не виплачувалася!! Працівники оббивали пороги мерії, виходили на мітинги, бо не було за що їсти купити і за що навіть на роботу доїхати. То про це Ви не знаєте, не пишите?!? Люди тут ледь дишуть і масово звільняються. У нас море вакансій, може ви хочете прийти до нас на з/плату в 15 тис.грн?????? Будь ласка, звертайтеся!!! Попрацюйте тут хоча б 2 роки, а тоді пишіть такі коментарі!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus