USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку встановлять меморіальну дошку Герою АТО

22 Липня 2015 17:45
Пам’ять про учасника бойових дій невизнаної війни на сході України Володимира Прокопчука увіковічнять на стіні будинку, в якому він мешкав.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 22 липня.

Як повідомив головний архітектор міста Леонід Герасимюк, в управління містобудування та архітектури звернулися мешканці будинку з проханням встановити меморіальну дошку на вшанування пам’яті учасника бойових дій Володимира Прокопчука на стіні будинку, в якому він проживав, на бульварі Дружби Народів, 2.

Враховуючи прохання мешканців житлового будинку, управління містобудування та архітектури підготувало проект рішення.

Тож під час сьогоднішнього засідання члени виконкому вирішили дозволити на стіні будинку, де мешкав Герой, встановити відповідно до розробленого проекту меморіальну дошку, аби тим самим вшанувати пам’ять бійця.

Нагадаємо, 23-річний лучанин Володимир Прокопчук загинув 22 травня під Волновахою. Похований 27 травня в селі Гаразджа Луцького району.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЇХНІЙ БЛОКПОСТ РОЗСТРІЛЯЛИ 22 ТРАВНЯ. ПАМ’ЯТІ 18 ГЕРОЇВ 51 ОМБ. ФОТО. ВІДЕО

На усіх фотознімках Володя Прокопчук виглядає зовсім дитям. Юне й відверте хлопчаче обличчя випромінює приязнь і радість життя. Бо таким воно видавалося безкінечним... Восени мав би одружитися. Після повернення з Донеччини, на що сподівався у червні, погуляти з коханою на весіллі у друзів. Солдати, які вижили в тій бійні під Волновахою, розказують: їх тішили, постоїте, мовляв, через вибори, а там і додому. На війні свого часу побував і батько Володі. Старший Прокопчук — воїн-«афганець», має бойові нагороди. Він мав інше поняття про те, що коїться на сході України, бо вже був під кулями і побачив на власні очі: це неоголошена війна. Просився, щоб мобілізували не сина, а його. Не взяли. Володя ж тільки півроку як відслужив строкову армію. Пішов у неї добровільно, не сачкував. Друзям казав, що обов’язково має відслужити, аби мати честь і гонор справжнього чоловіка. Батькам же казав, що він — патріот, і якби не прислали повістку, все одно пішов би захищати український кордон.

Нагадаємо, Луцьк прощався зі своїми вірними синами – бійцями 51-ої механізованої бригади, які загинули під час обстрілу під Волновахою: Дмитром Йовзиком, Володимиром Зарадюком, Віталієм Махновцем та Володимиром Прокопчуком 27 Травня 2014 року.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКИМИ БУЛИ ВОЛИНСЬКІ БІЙЦІ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ НА СХОДІ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus