USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку виселяють сім’ю з неповнолітніми, бо суддя «поклала око» на квартиру

1 Березня 2017 12:36
Волинянка Валентина Цпін понад 40 років живе у своїй квартирі й 15 років судиться за право не бути викинутою на вулицю. Спокійне життя в жінки закінчилося тоді, коли гуртожиток з людьми хотіли продати. Допоки прокуратура відсуджувала майно на користь громади – квартиру пані Валентини продали з торгів, і з 2008-го року її намагаються виселити. Чергове судове протистояння розпочалося у січні 2017-го року.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернулася Валентина Цпін, аби про її «війну» за помешкання почули на Волині та не викинули на вулицю.

«Я проживаю із сином та його сім’єю, в якій двоє неповнолітніх дітей - 1,5 року та 14 років - у будинку на вулиці Гетьмана Сагайдачного, 1. Я працювала на ВАТ «Волиньрембуд» і в 1976 році мені дали ордер на житло. Усе почалося із 1994-го року, тоді гуртожиток був приватизований ВАТ «Волиньрембуд», а в 1996 році його обміняли на акції. Наступного року тодішній власник Микола Голєв незаконно продав цю будівлю ЗАТ «Лізинг-Нерухомість» разом з його мешканцями. Тим часом, секція, в якій я проживаю, була продана на прилюдних торгах в 2002 році. Купила її суддя Лівандовська по дорученню своєї мами Хомик, яка знаходилася в той час в Італії на роботі. Того ж року вона звернулася до своїх колег, щоб мене виселити», - розповідає Валентина Цпін.

Із Акту про проведення прилюдних торгів від 17 червня 2002 р. видно, що інтереси Хомик Євгенії Олександрівни представляла Лівандовська Тетяна Вікторівна, яка мала відповідне доручення й купила квартиру за 35 тисяч 690 гривень.
Дізнавшись, що її помешкання продали, говорить пані Валентина, одразу звернулася в суд із заявою про визнання торгів недійсними, але 31 березня 2005 року отримала відмову.

«Зверніть увагу на інформацію в акті прилюдних торгів, там зафіксовано, що сума, за яку купили мою квартиру, вища від початкової ставки на 3%. Дивує, правда? Тому я зверталася в прокуратуру, мовляв, є явне порушення. Торги відбулися з порушеннями, їх потрібно скасувати. На це мені відповіли, що вже пройшли строки, аби звертися в суд з позовом. От доки вони сплять, то в мене по-тихому починають забирати помешкання, й далі через це тривають усі проблеми й до сьогодні», - наголошує Валентина.

Прокуратура таки береться за справу, втім, лише у 2007 році. Правоохоронці вважають, що гуртожиток приватизували неправомірно. І Господарський суд Волинської області визнає порушення в квітні 2008-го року. Як наслідок, будівлю визнають комунальною власністю Луцької міської ради.
«Рішення Господарського суду Волинської області від 23.04.2008 року за позовом Першого заступника прокурора Волинської області в інтересах держави в особі Луцької міської ради про визнання недійсним акту оцінки вартості цілісного майнового комплексу та зобов’язати зменшити розмір статутного фонду товариства.

Прокурор звернувся з позовом визнати недійсним акт оцінки вартості цілісного майнового комплексу Волинського обласного підрядного спеціалізованого ремонтно-будівельного тресту від 25.10.1993 року в частині включення до нього гуртожитку та зобов’язати ВАТ «Волиньремонтбуд» зменшити розмір статутного фонду на суму згаданого об’єкту нерухомості.

Суд вирішив: Визнати неправомірною приватизацію в частині включення до акту оцінки вартості цілісного майнового комплексу, затвердженого 25.10.1993 року; визнати будівлю гуртожитку об’єктом комунальної власності Луцька», - йдеться в документах.

Як наслідок, всі квартири від приватника переходять знову в комунальну власність, і всім мешканцям не загрожує виселення, втім, це не стосувалося секції № 11, бо допоки тривали судові спори – квартиру продали.

Того ж року Хомик звертається в суд, аби виселили мешканців помешкання, яке вона придбала на торгах. Однак Апеляційний суд Волинської області рішенням від 10 квітня 2008 року встановлює, що підстав для виселення немає.
«Судом встановлено, що житловий будинок № 1 і вул. Сагайдачного, 1 в м. Луцьку належав на праві приватної власності товариству з обмеженою відповідальністю «ЛН». З матеріалів справи вбачається, що кімната надана як гуртожиток Цпін В.В., членам її сім’ї згідно з ордером, виданим на підставі спільного рішення адміністрації профспілкового комітету в 1976 році ВАТ «Волиньрембуд». Сюди вселилися в зв’язку з трудовими відносинами у Луцькому РБУ «Волиньрембуд». В подальшому член сім’ї Цпін В.В. — Шустрова М.С. також з дозволу власника вселилась та зареєструвалась у приміщенні.

Із матеріалів справи вбачається, що на момент придбання квартири позивачу Хомик Є.О. було відомо, що в ній проживають люди. За таких обставин, підстав для виселення відповідачів із спірного жилого приміщення немає», - так говорить Феміда.

Коли ж усі процедури переведення будинку з приватної власності у комунальну завершилися, знову заговорили про виселення пані Валентини з її помешкання, навіть попри те, що суд вже визнав – підстав для цього немає.

«Як тільки будівля стала комунальною власністю, Євгенія Хомик у 2011 році знову подала позов до суду про виселення мене і моєї сім’ї . Суддя Ковтуненко 15 червня 2011 року виносить рішення виселити без надання іншого житла. Тут важливим моментом є те, що суддя Лівандовська працювала в сусідньому кабінеті, і перед останнім засіданням з кабінету вийшли представник позивачки (колишня суддя) Шептицька Н.В., представник міської ради Гармай і прокурор Гіль. То про яке справедливе рішення може йти мова?», - обурюється жінка.

Пані Валентина оскаржує це рішення в апеляційному суді, але й тут не знайшла підтримки.
«Розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Луцьку цивільну справу за позовом Хомик Євгенії Олександрівни про визнання недійсними ордера, договору найму житлового приміщення та усунення перешкод у користуванні приміщенням за апеляційною скаргою відповідача Цпін В., рішенням Апеляційного суду Волинської області від 18 серпня 2011 року постановлено виселити Цпін без надання іншого житлового приміщення», - таке рішення ухвалили судді.

Після цього, розповідає Валентина Цпін, вона готується до касації, однак вже тут на місті починають вживати активних дій, аби її викинути на вулицю.

«Після апеляції відкрили провадження про примусове виселення. Тому ми з плакатами 23 січня 2012 року вийшли під стіни міської ради, а 24 січня до будівлі облдержадміністрації. Дякуючи покійному губернатору Борису Клімчуку, нас не виселили. Він тоді сказав нам так: не переживайте, я не дам вас на вулицю викинути, й дотримав свого слова. Ми думали що все, ці жахіття закінчилися, й ми будемо далі спокійно жити, але не так сталося, як гадалося. Лівандовська зрозуміла, що нас не дадуть викинути на вулицю, й пішла іншим шляхом - 17.07.2015 року перепродає квартиру Бойку Т.О. А той розпочинає нове коло судових позовів. І знову ж таки той самий Ковтуненко В.В. що і в 2011 р. виніс заочне рішення виселити без надання іншого житла знову, нас на вулицю хоче викинути. Далі 29 лютого 2016 року апеляційний суд залишає рішення І інстанції в силі і знову кажуть – виселити», - інформує Валентина.

Тому вона звернулася у Вищий спеціалізований суд України, де визначили, що суди на Волині неправильно ухвалили рішення.
«22 червня 2016 року Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ визначила, що вирішуючи спір, суди першої та апеляційної інстанцій, у порушення ст. ст. 10, 60, 212, 303 ЦПК України не сприяли всебічному і повному з'ясуванню обставин справи. Оскільки неповнота з'ясування обставин у справі та порушення норм процесуального права унеможливили встановлення фактичних обставин для правильного вирішення спору, і ці порушення були допущені як місцевим, так і апеляційним судами, то рішення суду першої інстанції та ухвала апеляційного суду підлягають скасуванню з передачею справи на новий розгляд до суду першої інстанції», - визначила столична Феміда.

За справу знову беруться волинські суди, й в січні цього року виносять чергове рішення – виселити пані Валентину та її сім’ю з неповнолітніми дітьми без надання іншого житла.
«І ось нове рішення від 16 січня 2017 р. суддя Подзіров А.О. виносить нове рішення виселити, навіть написав, що з 1981 року я з сім’єю живу незаконно. Пишуть в рішенні, що я не пропрацювала повних десять років у «Волиньрембуд», яке надавало мені житло. В цій ситуації дивує і позиція Луцької міської ради, яка повинна захищати своє майно, натомість, чиновники просять слухання проводити без них та при ухвалені рішення покладаються на розсуд суду. Цікаво, що інтереси фіктивного позивача Бойка, зі слів заявниці, представляє (вже колишня!) суддя Шептицька, яка перебуває у дружніх стосунках із суддею Лівандовською. (нині - працівник Апеляційного суду Волинської області). Як це називається, не корупція?», - обурюється пані Валентина.

Наразі справу передали в апеляційну інстанцію.

Також із цього приводу перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик звернувся в прокуратуру та СБУ Волині, аби перевірили ситуацію, мовляв, є ознаки корупції та наявність корупційних схем.

Чергове засідання в Апеляційному суді Волинської області має відбутися на початку березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Активіст Показати IP 1 Березня 2017 12:41
Слава Україні!
Анонім Показати IP 1 Березня 2017 12:51
лівандовські, ковтуненки - це ще ті с"чари, на яких тавра нема де ставити
Вова до Анонім Показати IP 1 Березня 2017 14:11
Ще не зустрічав суддю який не суча*ра.
Анонім до Вова Показати IP 1 Березня 2017 18:52
ці особливі, матерые
Ігор Показати IP 1 Березня 2017 13:08
Таня Лівандовська любить тр....
Петро Показати IP 1 Березня 2017 13:28
Ну і причому тут суддя купити міг будь-хто. Чим винна та людина яка цілком офіційно купила.
Петьо до Петро Показати IP 1 Березня 2017 22:53
Ага, офіційно, з людьми, за 36 тис. Де б собі купити? Але ж я не суддя.
корінний лучанин Показати IP 1 Березня 2017 13:36
А вам сам суддя сказав ,що "поклав око".Розсадником брехні.
Раїса Показати IP 1 Березня 2017 13:37
лівандовська, ковтуненко це зграя шакалів ,які хочуть збагатитися на чужому майні і людському горі. Але тварини запам"ятайте, завжди приходить розплата.
Маня Показати IP 1 Березня 2017 14:14
Хай заодно розбируться, як Лівандовські-Кочури на підприємстві Люкс-Транс гроші перевізникам не віддали!
Ганя до Маня Показати IP 1 Березня 2017 22:55
Їй все дозволено!
співчуваю Показати IP 1 Березня 2017 14:23
Шкода жінки. Стільки часу й нервів вбухала на те, щоб довести свою правоту, і чи так ще буде....
лучанин Показати IP 1 Березня 2017 16:22
судді потрібно накинути зашм***
Банкір Показати IP 1 Березня 2017 16:22
От-такий в нас Гнилий народ! Не розібравшись в ситуації засуджують людей які придбали Арештоване майно. Всі винні , крім боржників
вячеслав мач. до Банкір Показати IP 9 Березня 2017 08:38
существа которые пользуются ситуацией и горем других -являются низшей ламкой общества, попростому КАЕТЫ или ШАКАЛЫ! как бы они себя не оправдывали.Ковтуненко кривит душой! а Левандовска Качура вообще с отсутствием внутренней самооценки ,еще ниже нижчих и бессовестных! лично знаком!
ковтуненко Показати IP 1 Березня 2017 18:01
1. майно було придбане з прилюдних торгів у процесі виконавчого провадження! 2. прилюдні торги (як вбачається із наведеної статті) не були визнанні такими, що не відбулись або такими які були проведені із порушенням! а отже на даний час вони є дійсними і проведені із дотриманням законодавства. стаття явно вброс лайна на вентілятор.
Анонім до ковтуненко Показати IP 1 Березня 2017 18:54
оооо ! пан ковтуненко на вентилятор кинувся
Анонім до ковтуненко Показати IP 1 Березня 2017 18:56
які прилюдні торги ?!!!!!!!! різниця між мінімальною ціною і запропонованою в декілька гривень при двох учасниках ? їж сам свою лапшу, ур"д
вячеслав. до ковтуненко Показати IP 9 Березня 2017 08:47
посмотрите и вдумайтесь в коментарии. грех потдерживать алчных и жадных до чужого.
? Показати IP 1 Березня 2017 19:38
Сталіна треба,скурвився народ.
Анонім Показати IP 1 Березня 2017 20:01
Коли вона купувала, то дуже добре знала що там прописані і проживають люди!
777 Показати IP 1 Березня 2017 20:12
треба снайпера
вячеслав мачульский Показати IP 5 Березня 2017 12:19
существа которые пользуются ситуацией и горем других -являются низшей ламкой общества, попростому КАЕТЫ или ШАКАЛЫ! как бы они себя не оправдывали.Ковтуненко кривит душой! а Левандовска Качура вообще с отсутствием внутренней самооценки ,еще ниже нижчих и бессовестных! лично знаком!
Mulher Показати IP 27 Грудня 2017 01:11
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus