USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Луцьку визначили найкращу дівочу команду з кіндерболу серед шкіл. Фото

11 Травня 2023 18:08
В обласному центрі Волині завершилися змагання серед дівочих збірних шкіл Луцької громади з одного з різновидів волейболу – кіндерболу. Турнір Kinder Ball проводять уперше. У розіграші взяли участь учениці 5-6 класів із двадцяти навчальних закладів.

Змагання організувала Федерація волейболу міста Луцька за підтримки департаменту молоді та спорту й департаменту освіти Луцької міської ради, а також Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Як розповів президент луцької Федерації волейболу Дмитро Піддубний, кіндербол – це спрощений різновид волейболу. В обох дисциплінах команди грають на майданчиках однакового розміру. Але у волейболі, коли йде подача, ніхто не ловить м’яча руками. У кіндерболі правила простіші: подачу виконують майже із середини майданчика кидком, можна ловити м’яч у руки й робити безліч кроків на власній частині поля до кидка на половину суперника.

Він додав: організовуючи спортивні змагання в громаді, Федерація волейболу міста Луцька намагається залучити до участі якомога більше дітей та популяризувати здоровий спосіб життя.
Читати ще: У Луцьку визначили переможця «Шкільної ліги» з волейболу. Фото

Згідно з регламентом, команди розподілили на шість груп, переможці яких виходили в півфінали. За підсумками півфіналів три найкращі команди у форматі «кожен із кожним» змагалися за трофей. У фінальному протистоянні зійшлися ліцеї №3, №10 та №26. Бронзові нагороди дісталися ученицям ліцею №10, срібні – третьому. А першим володарем кубка з кіндерболу став ліцей №26.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода наголосила, що важливо підтримувати спорт серед дітей та дарувати їм позитивні емоції.

«Ми бачимо надзвичайні емоції дітей на спортивному майданчику. Вони задоволені, адже турнір пройшов весело і, завдяки Збройним силам України, без повітряних тривог. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» завжди охоче долучається до проведення спортивних змагань. Зараз вкрай важливо розвивати наших дітей, дарувати їм радість, дитинство, на яке вони заслуговують. Ми також підтримали дітлахів призами та подарунками, щиро сподіваючись, що це заохотить їх до занять спортом», – зауважила Катерина Шкльода.

Їй та менеджеру Фонду Тарасу Осадовському Дмитро Піддубний вручив подяки за сприяння в розвитку спортивного життя міста.
Читати ще: Луцьк прийняв чемпіонат України з волейболу серед дівчат: хто переміг. Фото

Наприкінці змагань організатори визначили найкращих гравців турніру. Ними стали Соломія Власюк (ліцей №10), Орися Кішта (ліцей №26) та Анна Назарук (ліцей №3). Команди отримали пам’ятні кубки, медалі та солодощі. Завершили турнір урочистим виконанням Державного Гімну України.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus