USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку визначили місця продажу ялинок

20 Листопада 2014 13:30
У Луцьку затвердили 13 місць, де будуть продавати зелені новорічні красуні. Цього разу чиновники захотіли з продавців брати гроші, втім, кажуть – це призведе до тінезації процесу.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради сьогодні, 20-го листопада.

Так, проект місць продажу ялинок затвердили члени виконкому і їх будуть продавати: на бульварі Дружби Народів, 7а, поблизу ринку «Північний», навпроти гіпермаркету «Там-Там», поблизу відділу РАЦС, по проспекту Соборності, 26, на вулиці Дубнівській, 36 (біля кінцевої зупинки транспорту), на вулиці Глушець (напроти Центрального ринку), по проспекту Відродження, 6, на розі вулиці Січової та проспекту Відродження, на вулиці Героїв УПА (біля магазину «Вишківський»), на вулиці Конякіна, 14, Гордіюк (поблизу ТЦ «Фуршет»), на вулиці Львівській (біля магазину «Наш край»).

З цього приводу, заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев запропонував розробити механізм, аби за продаж дерев бізнесмени сплачували гроші в міську казну.

Втім, таку ініціативу навідріз заперечив його колега – перший заступник мера Святослав Кравчук.

«Торгувати люди все-одно будуть, тому нам зараз потрібне рішення про місця продажу, щоб це було організовано і із сертифікатами, аби потім в парку ялинки не рубали. Якщо почати робити збір – це може призвести до тінезації, адже люди продавати будуть і далі, але схочуть цього уникати й муніципали за всім не встежать», - наголосив Кравчук.

Тому члени виконкому Луцькради вирішили не шукати додаткових заробітків для бюджету міста із продажу новорічних ялинок.

Зауважимо, що нині немає жодного нормативно-регуляторного акту, який би дозволяв брати плату за продаж ялинок. Єдине, за що платять торговці -
прибирання території і вивіз сміння, повередньо підписавши відповідний договір з комунальниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus