USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку за добу – 7 нових випадків COVID-19, у Торчині від вірусу помер юнак

14 Квітня 2020 17:22
За минулу добу у Луцьку зареєстровано сім нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Про це сьогодні вели мову під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, йдеться на сайті Луцькради.

Начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін спільно із Волинським обласним лабораторним центром МОЗ України проаналізували ситуацію з коронавірусом у Луцьку. Так, у місті зафіксовано 7 нових випадків захворювання на COVID-19. Загалом в Луцьку на сьогодні 27 лабораторно підтверджених випадків. Є кілька сімейних вогнищ хвороби та шість підозр на COVID-19.

Щодо захворюваності на грип та ГРВІ, то за словами Володимира Лотвіна, до сімейних лікарів за добу звернулося 275 лучан, серед яких – 140 діти.

Окрім цього, за даними Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України, у селищі Торчин Луцького району зареєстровано летальний випадок через коронавірусну інфекцію. Жертвою хвороби став 19-ти річний юнак, який мав супутні захворювання.

Як повідомив у коментарі Волинь24 начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, цей пацієнт – «з важким цукровим діабетом. Лікувався від діабету, від ускладнень. І рентген робили, наскільки я знаю, але в останній день піднялася температура».

Головний медик Волині зазначив, що померлий не йшов по підозрі на коронавірус.

«У нього не було ніяких симптомів, ні контактів. Зробили тест, бо всі були насторожені. Він виявився позитивним», – сказав він.

Працівники національної поліції продовжують перевірку дотримання карантинних заходів у місті. Посилено перевіряють людей, що повернулися з-за кордону. На сьогодні 176 осіб перебувають на самоізоляції вдома. У зв’язку із новими випадками захворювань, правоохоронці отримали усю інформацію про інфікованих, встановили коло контактних осіб. Також із цими особами щодня працюють сімейні лікарі. Крім того, відпрацьовується алгоритм дій та мобілізація сил та засобів для належного дотримання порядку та правил карантину у храмах міста під час святкування Великодня.

За добу працівники патрульної поліції склали чотири адмінпротоколи на порушників карантину.

Інспектори муніципальної варти посилено патрулюють місто на предмет дотримання умов карантину. Як повідомила директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, сьогодні особливу увагу приділили закладам, які попри заборону, продають каву на винос. А загалом більшість магазинів, супермаркетів та інших закладів, яким дозволено працювати, дотримуються встановлених правил: не бракує антисептиків, рукавичок, продукція розфасована.

Силами управління ДСНС проводяться дезінфекційні заходи у багатоповерхівках міста, а також агітаційно-роз’яснювальна робота серед населення.

Обговорили на комісії і питання цін у аптеках та забезпечення їх усіма необхідними медичними засобами для лікування інфекційних хвороб. За словами начальника управління розвитку підприємництва та реклами Наталії Рибай, основні найбільші аптечні мережі міста дослухалися до рекомендацій та зараз мають у продажі достатню кількість медичних препаратів та необхідних засобів захисту.

Сьогодні усі ЖКП отримали нову партію дезинфікуючих розчинів, а завтра посилено оброблятимуть під’їзди у житлових будинках міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
777 Показати IP 14 Квітня 2020 17:32
Юнак з Торчина помер в райлікарні с.Липини.Чому замовчують!!!!
+ Показати IP 14 Квітня 2020 17:40
Які супутні в 19, хватить врать!! Знову " залікували"??
Анонім до + Показати IP 14 Квітня 2020 19:13
Як лікувати коронавірус зараз не знає НІХТО у світі
Je suis votre pays Показати IP 14 Квітня 2020 17:43
То на Волині 2 за минулу добу, то у Луцьку -7. Толі втіхаря пройшла адмінреформа і Луцьк вже не Волинь, а наддніпрянська Україна, толі наші керовніки настільки недолугі, що навіть статистику через з***нє місце проводять.
лучанка Показати IP 14 Квітня 2020 17:49
Зайдіть у Сільпо, що у ЦУМі. Людей повно, ніхто не дотримується дистанції, пенсяри звично лізуть тобі на спину, бо у них немає часу, при вході стоїть охоронець просто для краси, а не для того, щоб регулювати кількість відвідувачів. Ось таке дотримання. Хай Сиротинська зайде в обідню пору, поцікавиться. А то все у неї так "веліколєпно".
Ісса Ндойє Показати IP 14 Квітня 2020 18:05
Яке має Торчин до статистики м. Луцьк ???
Жора Показати IP 14 Квітня 2020 18:16
Хто реально знає, що сталося з хлопцем 19 років????? Які реально такі хвороби в 19 мають бути?????
Обжора до Жора Показати IP 14 Квітня 2020 20:52
19-річний хлопець з селища Торчин Луцького району, що помер через коронавірус, мав важку форму цукрового діабету. Про це повідомив начальник обласного управління охорони здоров'я Ігор Ващенюк.
Торчинець до Жора Показати IP 14 Квітня 2020 20:53
Мав тяжку форму діабету
Анонім до Жора Показати IP 15 Квітня 2020 11:33
Той хлопець тяжко хворів, із дуже бідної сім'ї, він навіть в школі не вчився! Диво, що він дожив до 19. Він впав в кому через діабет, а як вірус там знайшли, дуже сумнівне питання!!!
777до лучанка Показати IP 14 Квітня 2020 18:17
Твої мама з татом також пенсяри? Виховання.
лучанка до 777до лучанка Показати IP 14 Квітня 2020 20:04
А що поганого в слові "пенсяри" ? От "тикати " незнайомим людям, це точно брак виховання. Чи собі ви дозволяєте все?
Ната до 777до лучанка Показати IP 14 Квітня 2020 23:13
От якраз пенсяри! І дійсно нахабно лізуть на спину, ні поваги до інших людей, ні хоч мінімальної реакції на нові правила і заборони. Я вже мовчу, щоб зробити заувпження чи попросити відійти від тебе на дистанцію - прокленуть
Анонім Показати IP 14 Квітня 2020 18:56
Люди, новий вірус то не жарти. Я знаю що безглуздо щось доказувати чи вмовляти дорослих людей, скажу тільки що ми просто відстаємо від Італії Іспанії, Британії на кілька тижнів. Зараз в нас буде швидкий ріст числа хворих а протім є 2 сценарія. Позитивний - лінія графіка опускається на т.зв. плато і кількість хворих стабілізується на якомусь рівні. Негативний - ріст йде по експоненті (хто не дивився на дошку у школі коли про це розказували то ваші проблеми) Зара мінусів наставлять:)...
Луцьк Показати IP 14 Квітня 2020 21:57
Анонім сильно грамотний,якщо щось знаєш то кажи,а ні то нема чого пургу гнати.
Небайдужий Показати IP 15 Квітня 2020 09:39
В того хлопця буда цукрова кома. Він з неблагополучної сімї. Нащо приплели той коронавірус. Краще б забезпечили таких людей інсуліном.
виталий Показати IP 15 Квітня 2020 10:14
подождите еще нидельку две счас на паску вернутся вы вообще в шоке будете
виталий Показати IP 15 Квітня 2020 10:18
и прежде чем когото обвинять .полумайте что вы сделали для уменьшения распространения вируса.а про то что он диабетик это все мелочи инсулина всегда хватае я сам диабетик.здесь просто все сводится к безответсвен
Анонім Показати IP 15 Квітня 2020 10:29
Юнак, який помер був госпіталізований в Торчинську райлікарню, а потім відправлений в Луцьку райлікарню. В контактних осіб (працівників лікарні) аналізів на коронавірус ніхто не брав. Лікарня працює.
Іііі Показати IP 15 Квітня 2020 15:22
Тестів не робили медпрацівникам, і мама його ходить сьогодні по вулицях ((((( То що короновірус чи звичайне розпі....ство ??? сорі за мою французьку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus