USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.95 10.20

«Ми виїхали, а багато хто залишився»: терцентр у Луцьку щодня приймає понад 60 переселенців

26 Березня 2022 15:08
Територіальний центр соціального обслуговування Луцька працює в режимі нон-стоп. Роботи в працівників стало більше, адже, окрім соціально незахищених осіб, вони відтепер допомагають і переселенцям.

У терцентрі останні можуть отримати продукти харчування, засоби гігієни, одяг і взуття, оскільки більшість із них поспіхом тікали з дому через бомбардування та обстріли окупантів, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Директорка Територіального центру соціального обслуговування Галина Шатецька розповіла, що щодня до них звертаються понад 60 переселенців із різних міст країни, де тривають активні бойові дії.

У терцентрі також працює їдальня, де гаряче харчування можуть отримати і нужденні з Луцька, і біженці.

Читати ще: За необхідності відкриватимемо більше їдалень для переселенців, – мер Луцька

Переселенка з Чернігова, ледь стримуючи сльози, пригадала: вони з родиною пережили справжнє пекло.

«Жила тільки надія. Окраїна міста. Якраз звідти росіяни постійно нас обстрілюють, досі обстрілюють. Біля нас – нафтобаза. Її підірвали. Ми тільки завдяки Богу вижили», – зазначила вона.

«Коли за сто метрів падає ракета, розбиває будинок… Брата порізало осколком… Ми поїхали, а дуже багато людей залишилося в Чернігові. Місто оточили зі всіх боків. Білоруси наступали, але наші дали відсіч. Багато в них втрат… Це було дуже страшно: коли сидиш у підвалі і думаєш… От ми сиділи й на сусідній будинок упало…

Усе бомбардують. Якщо раніше обстрілювали об’єкти інфраструктури, то зараз – приватні будинки, багатоповерхівки, все. Найжахливіше те, що міст через Десну зруйнували. Тепер виїзду на Київ немає і гуманітарна допомога не надійде», – поділилася інша жителька Чернігова.

Із Чернігова з мамою приїхав і шестирічний Сашко. Хлопчик пригадав: коли вони виїжджали, то стали свідками чергового обстрілу рідного міста.

Читати ще: «Бачив, як горить моя мати»: історія хлопця, який виїхав з Чернігівщини замінованою дорогою

Допомогу переселенцям також надають у департаменті соціальної політики Луцької міської ради. За словами його очільниці Вікторії Майбороди, біженцям шукають житло, надають продуктові набори, одяг, засоби гігієни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus