USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Виїжджали лише з двома валізами: переселенці з Бахмута оселились на Волині

20 Травня 2023 19:57
Ганна Каменник з сім’єю переїхала до Луцька з Бахмута під час повномасштабної війни. Двох котів та собаку вдалось за допомогою волонтерів привезти до Луцька пізніше.

Про це пише Суспільне.

Ганна Каменник розповідає: виїжджали з двома валізами. Тому дуже потребували допомоги, адже троє членів сім’ї втратили заробітки. А у Луцьку сім’я збільшилась: народилась донечка.

На Волині вдалось винайняти житло і налагодити побут. За тваринами, які залишилися у Бахмуті, доглядав родич, годував їх. Лише на початку 2023 року тварин вдалось перевезти до Луцька.

«Собака з котом в Бахмуті були до останнього і вони приїхали перелякані, тому що коли виходила десь гуляти з собакою, трішки десь грім якийсь, чи машина десь сильно гуде, він починає притискатися кудись – до стінки чи до кущів», – розповідає жінка.

Поверненню тварин в сім’ю зраділи всі, особливо семирічний Тимофій. Розповідає: першого кота звати Жорік, другого – Мурчик, а собаку кличуть Вєня.
Ганна Каменник з донькою Златою і семирічним сином Тимофієм.

«Приїхали вони – я кота підстригла, бо в нього шерсть була як в сажі, там коли стріляють, то все осідає, і він такий от, я не могла його домитись», – розповідає Ганна Каменник.
У Луцьку родина винаймає двохкімнатну квартиру. Живуть разом: шестеро людей і троє домашніх тварин.
Ганна Каменник розповідає: постійно потребують корму для тварин, тому часто звертаються за допомогою. Завдяки луцьким волонтерам вдається годувати домашніх улюбленців звичною для них їжею.

«Після завершення війни та перемоги України родині повертатися нікуди», – каже Ганна Каменник. Їхнє місто робите, району, будинок – все. Говорить: розпочинатимуть нове життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus