USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку запрацює новий креативний простір

11 Вересня 2017 13:09
Відкриття нового креативного простору для дорослих і малюків, проведення майстер-класів із фотографії, мехенді, пошиття ляльок, організація культурних посиденьок, екскурсій Луцьком, походів, кінопереглядів і різноманітних тренінгів заплановано в рамках проекту «Місто рівних – місто різних».

Цей соціальний проект у Луцьку стартував ще в серпні, й окремі вступні заняття вже відбулися. Офіційно проект, своєю чергою, представили 11 вересня.

«Місто рівних – місто різних» покликане згуртувати та активізувати громаду через надання рівних можливостей і вирішення проблем у сферах комунікації, дозвілля та екології та направлене на соціально незахищених осіб, внутрішніх переселенців, учасників АТО, дітей соціально вразливих категорій. Окрім того, до заходів можуть долучатися всі охочі.

Керівник відділу менеджменту та креативних індустрій департаменту культури Луцької міської ради Юлія Євпак розповіла, що проект реалізує ініціативна група лучан за фінансово-технічної підтримки Міжнародної організації з міграції на базі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки. Тож більшість заходів проводитимуть саме в бібліотеці.
«Проект триватиме до червня 2018 року. Ми вже отримали 230 тисяч гривень на закупівлю необхідного технічного обладнання, зокрема комп’ютерів, фотоапаратів, які передали на базу бібліотеки», – відзначила Юлія Євпак.

Директор Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Людмилу Стасюк додала, що бібліотека зі свого боку сприятиме тому, аби технічні засоби якнайдовше прослужили громаді міста та приїжджим особам.
«Ми із задоволенням відгукнулися на пропозицію стати базою для реалізації проекту. Зараз усі напрямки цієї соціальної ініціативи ведуть до бібліотеки, яка стала тим осередком, котрий не тільки прийматиме людей у своєму приміщенні, а й згуртовуватиме їх, надаватиме матеріальну підтримку. Це відповідає завданням публічної бібліотеки, яка є відкритою не тільки для місцевих, а й для осіб, що прибувають із різних регіонів», – сказала Людмилу Стасюк.

Однією з наймасштабніших ініціатив, реалізованих у рамках проекту, стане створення креативного простору «Дім» (дорослим і малим), який також провадитиме свою діяльність у стінах бібліотеки.
Детальніше про заплановані заходи організатори повідомлятимуть на сторінці у Facebook.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus