USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Озерний вітер» відсвяткував першу річницю арт-вечіркою

14 Серпня 2016 09:45
В затишній, майже сімейній атмосфері, креативний простір «Озерний вітер» святкував свою першу річницю.

Нагадаємо, минулого року проект «Озерний вітер» офіційно відкрився. Відбулося це 17 липня 2015 року. Рівно за рік відсвяткувати День народження не вдалося, та учора, 13 серпня, родинне гніздо Покальчуків зібрало друзів.

Адже саме на родинному подвір’ї та батьківському домі, де народилися відомі волиняни брати Олег та Юрко Покальчуки, силами волонтерів був облаштований куточок справжньої казки.

На початках все було непросто: двір і будинок розчищали, облагороджували ремонтували. Волонтери організовували не один суботник, аби це місце стало справжнім оазисом для творчих і креативних людей.

«Ми ставили перед собою мету, що це має стати креативним простором для розвитку особистості, зокрема дітей, а точніше дітей бійців АТО та переселенців. В результаті тут запустилися різні гуртки, де навчаються діти і розвиваються», - розповідає активістка Марія Доманська.
За рік на цій території багато що змінилося. Найперше усім, хто долучився до творіння «Озерного вітру» вдалося облаштувати місце із затишною, неповторною атмосферою, де легко творити і мріяти. Саме тут оживає казка, де серед очерету причаївся старенький човен. А зовсім поруч – цвітуть соняшники і чорнобривці. Розмаїття барв та ароматів, які властиві саме Волинському краю – одна з візитівок «Озерного вітру». Адже креативний простір покликаний не лише спонукати творити, а й популяризувати наш край.
Саме з трав, які ростуть на подвір’ї, досвідчений фармацевт-фітотерапевт виготовляє цілющі трав’яні чаї, завдяки продажу яких вдається окупити комунальні послуги для «Озерного вітру».
На ремонт будинку та подвір’я вдалося залучити кошти з міського бюджету та пожертв. Але найбільша заслуга в тому, що «озерний вітер» такий як він є сьогодні – неповторний і унікальний – робота волонтерів, які повсякчас витрачають свої сили та ресурси на його діяльність.

Голова ГО «Озерний вітер» Сергій Рижков своєю чергою подякував усім друзям і партнерам, які постійно долучаються до діяльності простору: Це і «Рукотвори Волині», і ГО «Молодіжний центр», «Айсік» театри ГаРмИдЕр та «Вперше» та інші. Нині, додав він, в «озерному вітрі займається 20 діток, вже скоро планують організувати гурток англійської мови. Також сюди запрошують представників усіх громадських організацій, митців, їх кличуть долучатися до творення креативного простору і втілення своїх ідей.
На іменини «Озерного вітру» покликали лише найближчих – людей, які повсякчас допомагають його творити. В затишній атмосфері і відбувалася арт-вечірка з пледами, українською музикою, читанням поезії та смачним кулішем.
Найперше всіх присутніх подивували вихованці спортклубу козацького бойового мистецтва «Герць», чий показовий виступ не залишив нікого байдужим.
Маленькі козаки та козачки не просто демонстрували навики бойового гопака, а й лягали на бите скло та цвяхи.
Згодом до слова запросили гостей. Як годиться, на День народження без подарунків не приходять. Тож, від «Рукотворів Волині», в «Озерному вітрі» з’явилася ікона та «оселилися» дві чарівні курочки з запашної трави.
Потому на арт-вечірці організували літературні читання творів Юрка Покальчука.
А ще, зізналися представники «Озерного вітру», вони у Луцьку хочуть перевидати книгу «Озерний вітер», за якою й названий креативний арт-простір у Луцьку. Як стало відомо, уже 20 тисяч гривень вдалося зібрати на перевидання книги, а донька письменника передала права на книгу, щоб можна було її видрукувати. Річ у тім, що «Озерного вітру» нині в продажу ніде немає – він був виданий у 2008 році, і зараз примірники можна знайти лише у приватних бібліотеках або громадських читальнях. Нині в Луцьку міркують над палітуркою, бо хочуть, аби обкладинка була якісною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus