USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку засудили податківця, який розголосив державну таємницю

24 Січня 2018 18:45
Колишнього податківця засудили на 1 рік умовно за розголошення державної таємниці.

Про це йшлося днями під час судового засідання у стінах Луцького міськрайонного суду Волинський області.

Так, суд встановив, що перебуваючи на посаді старшого оперуповноваженого відділу оперативного супроводження адміністрування ПДВ оперативного управління Луцької ОДПІ Головного управління ДФС у Волинській області, обвинувачений в період часу з вересня 2015 року по 4 лютого 2016, при невстановлених досудовим слідством обставинах, втратив із свого правомірного володіння 2 проекти постанови про заведення оперативно-розшукових справ та аналітичну довідку щодо протиправної діяльності службових осіб, які були йому довірені. Таким чином він розголосив відомості, що становлять державну таємницю.

Зауважимо, що наказом ГУ ДФС у Волинській області від 24 березня 2016 року обвинувачений був звільнений із займаної посади та з органів податкової міліції в запас Збройних сил України.

Як вдалося встановити, 4 лютого поблизу адміністративної будівлі ГУ ДФС у Волинській області, що на Київському майдані, біля сміттєвих баків вищевказані документи знайшов чоловік, який, не маючи допуску до державної таємниці, ознайомився з їхнім змістом.

Згідно з висновком державного експерта з питань таємниць Державної фіскальної служби України, начальника Головного оперативного управління Державної фіскальної служби України, ступінь секретності вказаних відомостей – «Цілком таємно». У разі їх розголошення може бути завдана шкода інтересам національної безпеки України у сфері державної безпеки та охорони правопорядку, оскільки дасть змогу ідентифікувати конкретні об'єкти, до яких здійснювались або планувались здійснюватись оперативно-розшукові заходи.

Чоловік беззаперечно визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення.

Відтак, суд визнав його винним та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки без позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, втім На підставі ст.75 КК України звільнив від відбування покарання, якщо він протягом 1 року не вчинить нового злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ник Показати IP 24 Січня 2018 20:13
налякали пьяницю..посварили пальцем..своих нездаем..
скептик Показати IP 24 Січня 2018 22:10
на гачок почепили. далі буде важко працювати для українського народу.... або для його частини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus