USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку засудили за хабар підполковника

10 Червня 2016 12:39
За хабарництво судили екс-керівника Луцького прикордонного загону полковника Олександра Білюка та екс-начальника відділу кадрів підполковника Сергія Муратова. Їх звинувачують в отриманні хабаря, за те, що вони нібито посприяли у переведенні прапорщика Луцького прикордонного загону ДПС Олександра Бабанця у інший відділ прикордонної служби, а саме у ВПС «Рівне», - повідомляє Вісник+К.

Як стало зрозуміло з матеріалів судового документу, прикордонник, у якого наприкінці 2014 року закінчувався контракт, хотів перевестися служити з білоруського кордону на кордон із Польщею.

З питанням переведення на ВПС «Рівне» Олександр Бабанець вирішив звернутися напряму до начальника прикордонного загону Олександра Білюка. Не досягнувши мети, Бабанець почав знову шукати можливості перевестися на ВПС «Рівне» і звернувся із тим же питанням до начальника відділу кадрів Сергія Муратова. І нібито досяг порозуміння.

На території Луцького прикордонного загону в автомобілі «Ауді А6» передав Муратову 1500 доларів. Решту грошей, а саме 2000 доларів, Сергій Муратов отримав через тиждень в луцькому кафе «Магніт».

Під час судового засідання допитаний Муратов визнав, що вимагав у потерпілого хабар в розмірі 3500 доларів. Сам Олександр Білюк обвинувачення заперечував. Переконував, що грошей у підлеглого не брав і не вимагав.

Так, Луцький міськрайонний суд під головуванням судді Андрія Сівчука, вивчивши всі обставини справи, визнав винним екс-начальника відділу кадрів підполковника Сергія Муратова у хабарництві та призначив йому 5 років за ґратами з іспитовим строком три роки. Також суд позбавив його права обіймати посади, які пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в державних військових формуваннях строком на три роки.

Олександра Білюка суд виправдав у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
нхя не смішно Показати IP 10 Червня 2016 14:00
Тобто відпустили нх на волю? То так і пишіть, а то "засудили", мля...
Лучанка до нхя не смішно Показати IP 10 Червня 2016 14:26
Кадровика засудили, а начальника відпустили. От такі в нас в країні "порядки"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus