USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку на Львівській недобросовісні громадяни скидають гори сміття обабіч вулиць

27 Січня 2023 12:49
Департамент муніципальної варти Луцька спільно із ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» розпочинає інформаційну компанію, метою якої є остаточне залагодження проблеми стихійних звалищ побутових відходів, що систематично з’являються обабіч вулиці Львівської.

Оскільки на цій локації переважна більшість приватних домоволодінь, основна проблема полягає у відсутності укладених договорів на вивезення сміття та індивідуальних контейнерів для збору побутових відходів, порядок поводження з якими регулюється Правилами благоустрою міста Луцька, повідомляє муніципальна варта.

Найбільша проблема спостерігається у дні вивезення відходів працівниками «Луцькспецкомунтрансу», а це вівторок, середа, п’ятниця та субота. В ці дні практично біля кожної електроопори чи дерева, на перетинах вулиць нагромаджуються гори пакетів з відходами.

Саме для залагодження цієї ситуації, яка, до слова, не є поодинокою в обласному центрі, і відбулася нещодавня нарада за участі директора департаменту муніципальнї варти Юлії Чіпак, директора ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Володимира Марценюка, представників цього ж підприємства і начальника відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста департаменту Олександра Матрунчика, в ході якої було досягнуто домовленостей про спільну роботу в цьому напрямку між департаментом муніципальної варти як органом контролю та працівниками ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» як надавачем послуг населенню з вивезення побутових відходів.

Читати ще: У Луцьку перевірятимуть, чи жителі приватних будинків мають індивідуальні сміттєві контейнери

Упродовж наступних двох місяців інспектори департаменту муніципальної варти посилять чергування на найбільш проблемних ділянках вул. Львівської, садівничого товариства «Світанок» та у приватному секторі на таких вулицях: Баранова, Гончарівка, Потебні, Левітана, Степова, Маковського, Модринова, Даньшина, Городецька, Вільямса, Тополева, Ярослава Стецька, Красовського, Трутовського, Олени Кульчицької, Чекаліна, Тімірязева, Пирогова, Тарасова. Спільно із відповідальними працівниками «Луцькспецкомунтрансу» муніципали інформуватимуть населення про програму придбання індивідуальних контейнерів та рекомендуватимуть укладати договори на вивезення побутових відходів. Разом з тим пильнуватимуть, щоб містяни не залишали сміття обабіч проїжджих частин, а виявлених «сміттєвих» порушників штрафуватимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Макс Показати IP 27 Січня 2023 13:04
Мусор проти мусора це епічно
Ага Показати IP 27 Січня 2023 14:55
Пишу вже 3 роки в мыськраду щоб приватны власники купили інд контейнери для сміття бо собакивсе розносять по всій вулиці. 10 листів ! Думаєте - хоч хтось зреагував ? Дзуськи. Як мій був один на вулиці контейнер - так і залишився. Всі викидають де попало. Не ту країну гондурасом назвали...
Є управа ! Показати IP 27 Січня 2023 16:57
Після кожного виїзду на місце комунальників і муніціпалів - почергово без розбору закидати мішки із сміттям через паркани назад у двори отих сраних хазяїв ! Можна навіть закидати мішки їз сусідніх вулиць або сміття із сміттєвоза ! Нехай подають у Гаагу !
Саша Показати IP 27 Січня 2023 17:12
Прикольно, щоб вивести сміття потрібно укласти договір купити спеціальний контейнер. Скоро скажуть що вивозять тільки по одному пакету сміття, в спеціальних пакетах це сміття має бути які теж треба купити. Потім буде треба ще заплатити за машину для вивозу бо транспортування не входить в оплату по вивозу сміття.
Еуропа до Саша Показати IP 28 Січня 2023 09:03
Ви, перепрошую, в Європі знаходитесь чи в Гваделупа? Переходьте Буг і подивіться, як європейці відносяться до проблеми сміття і сортування сміття. Хочете кидати сміття де заманеться чи с#рати де заманеться- виїздайте в ерефію. Там все за#рано.
Дід Показати IP 28 Січня 2023 23:24
Треба щоб міська рада видала розпорядження про збільшення штрафів закон про самоврядування дозволяє і публікувати хто викидає сміття на вулицю і яке а то вконтейнери напхають мішків з штукатуркою з землею а потім в смиттєвозах виходить з ладу гидросистема а ремонт дуже дорого обходиться і таку структуру як департамент житлово комунального господарства розігнати тому що від них ніякої користі це гнійник на бюджеті міста

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus