USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку з'явились нові кликуни

12 Травня 2016 20:00
Відтепер скульптури кликуна з’являться у ще чотирьох місцях Луцька.

Встановлення розпочали 12 травня, - йдеться у повідомленні Хронік Любарта.

Уже змонтували скульптуру кликуна зі звуковим ріжком на Братському мосту, у зоопарку і біля замку Любарта. Четвертого планують поставити на пероні залізничної станції Луцьк.

Як розповіли в управлінні туризму і промоції міста Луцької міської ради, скульптури встановлюють у рамках проекту «Модернізація зоопарків у Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму».

Всі скульптури кликунів такого ж розміру, як і перший, що встановлений на вулиці Лесі Українки. Додамо, його тимчасово прибрали для укріплення. Біля замку Любарта кликуна «посадили» на конструкцію з інформаційною табличкою про з’їзд монархів і репродукцією картини Й. Макевічуса 1934 року. Кликун тримає у руці корону на висоті людського зросту – за задумом, під неї мають ставати туристи для фотографування. Таблицю мають презентувати 15 травня в рамках відкриття туристичного сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ідіот Показати IP 12 Травня 2016 22:04
Можна було б зробити по 10 см. і 100 штук
Воля Показати IP 13 Травня 2016 08:54
Стенд перед замком не витримує критики. Коване "бароко" ніяким боком ні до замку, ні до стилю. Щодо тексту англійською - перекладачі могли б заглянути до англомовних історичних джерел, щоб не писати нісенітниць типу "Yagailo"
не лучанин Показати IP 13 Травня 2016 17:58
І що іх ще не вкрали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus