USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку знайшли скульптуру кликуна-Провідника

11 Березня 2021 12:11
У Луцьку за півтори доби знайшли та повернули викраденого кликуна місту.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

У вівторок, 9 березня, до поліції звернулася посадовиця міськради та повідомила, що орієнтовно з 22:00 год. 08 березня по 09:00 год. 09 березня у Луцьку, на вулиці Лесі Українки, викрали скульптуру луцького кликуна. Сума збитку 15000 гривень.

На місце виїжджала слідчо-оперативна група для проведення огляду місця події. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Поліцейські провели кропітку роботу, аби оперативно встановити зловмисників, причетних до скоєння злочину, повернути кликуна місту та притягнути їх до відповідальності. І знову в цьому допомогла програма «Безпечне місто». Правоохоронці спільно із працівниками департаменту муніципальної варти Луцької міської ради передивилися відео із камер спостереження: на одному з них був зафіксований момент крадіжки.

Завдяки професійності та проведеним слідчо-оперативним заходам уже наступного дня поліцейські встановили осіб, які скоїли крадіжку скульптури. Зловмисники – лучани віком 25 і 35 років. Чоловіки пояснюють, що вкрали скульптуру для розваги, однак сьогодні в управлінні поліції щиро розкаялись у скоєному.Невдовзі їм оголосять підозру у вчиненому злочині, слідчі дії тривають.

Зазначимо, що це не перша крадіжка саме цього кликуна. У жовтні 2018 року двоє 15-річних лучан уже викрадали скульптуру. Поліцейські знайшли злодіїв, оголосили їм про підозру за ч. 2 ст. 185 (крадіжка, скоєна за попередньою змовою групою осіб) Кримінального Кодексу України. Викраденого кликуна тоді вилучили та повернули місту. Слідчі завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт із матеріалами провадження скерували до суду.

Також у 2019 році поліцейські повертали місту кликуна, який був викрадений із Театрального Майдану у Луцьку.

Усі зловмисники понесуть покарання за вчинене.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Сашко, 13 років. Показати IP 11 Березня 2021 13:01
Міська влада, приватні підприємці, а ви не задумувались виготовляти скульптури Луцьких кликунів на продаж ( у вигляді, як сувенірної продукції так і реальних копій)? Якщо така велика кількість охочих заволодіти цими скульптурами, як намене, це не поганий бізнес! :)
Ірина Показати IP 11 Березня 2021 13:21
При бажанні можна було за годину знайти крадіїв, прямо подвиг!!
##Монархіст до Ірина Показати IP 11 Березня 2021 16:05
З одного боку так, а з іншого - могли і зовсім не знайти... Подвиг не подвиг, але загалом нормально...
К.лучанин Показати IP 11 Березня 2021 14:05
Чогось мені так здається що тут договорняком пахне із цією крадіжкою. Поліції теж треба свою роботу показати. Ну , звичайно , добре що відеокамери є. Пацани 15річні які перший раз поцупили- це взагалі без мізків, їх ще можна зрозуміти бо в них вітер в голові. А взагалі ще письменник Герберт Уелс, який досліджував цей вік у молоді , то прийшов до висновку що молодь особливо хлопці , віком до 30років це повні кретини. Вони часто-густо не усвідомлюють свої поступки. Розум до них приходить пізніше. Життя показує що це дійсно так є.
Анонім до К.лучанин Показати IP 11 Березня 2021 14:17
Так само як з Сашком-дурком, який посварився зі своєю дівчиною та розмальовував зупинки...
Вет Показати IP 11 Березня 2021 14:33
Скільки, скільки воно коштує????
бляха Показати IP 11 Березня 2021 17:52
дзьоб з лаврова
Народна прокуратура Показати IP 11 Березня 2021 18:48
До Ірина. Щиро радий, що нарешті знайшлась людина, яка переможе кримінальну вакханалію у державі. Уперед в поліцію і покажіть цим нездарам, як потрібно розкривати злочини! Тільки Ви наша надія!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus