USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку змагаються пауерліфтери за місце в національній збірній

15 Вересня 2017 16:45
Понад чотириста спортсменів змагаються в Луцьку, аби встановлювати нові рекорди України та увійти в національну збірну. Офіційне відкриття та перші нагородження вже відбулися.

Чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед чоловіків, жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат, ветеранів триває 14-23 вересня в Луцьку у спорткомплексі Східноєвропейського університету імені Лесі Українки.

Ці змагання довіряють лучанам вже втретє, раніше вони відбувалися в 2013 і 2015 роках.

Нині на змагання приїхали понад чотириста спортсменів.

Президент федерації Пауерліфтингу в Україні Базаєв Сіражутдін розповідає, що Волинь - один із регіонів, де пауерліфтинг розвивається на високому рівні.

«У цьому чемпіонаті беруть участь представники усіх вікових категорій та є спортсмени з 22 областей. Ці змагання є відбором для команди України. Відповідно, переможці будуть представляти честь держави на міжнародній арені. Ми пам’ятаємо, що ще 30 років тому одними із перших професійних пауерліфтерів, які виступали на змаганнях, були волиняни, й сьогодні цей спорт успішно розвивається», - каже Сіражутдін.
Під час офіційного відкриття змагань радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук зауважив, що лучани пишаються тим, що змагання відбуваються саме тут.

«Надзвичайно приємно, що чемпіонат України в Луцьку. Дуже приємно бачити спортсменів з різних куточків України. В Луцьку - сильна школа пауерліфтингу, багато людей, які розвивають спорт. Тому необхідно підтримувати спортсменів, особливо тих, хто плідно трудиться та показує результати. Бажаю всім учасникам нових звершень та перемог», - наголосив Ігор Поліщук.
Головний суддя чемпіонату Олег Хомяк каже, що такі змагання хоча й складно організовувати, але дуже приємно, адже відчуваєш довіру від федерації.

«Нам довіряють і погодили провести ці змагання в Луцьку, молодь дивиться, надихається, й ми працюємо над тим, аби популяризувати спорт», - зазначив Олег Хом’як.
А для того, аби волиняни показували ще вищі спортивні результати, Ігор Поліщук подарував спортінвентар.

Зауважимо, що вхід на змагання вільний, і подивитися на «залізних людей» може кожен охочий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus