USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку змагалися майбутні чемпіони з літнього біатлону

20 Жовтня 2021 16:20
17 жовтня у Луцьку відбулися перші в Україні змагання з літнього міського біатлону «Гонка майбутніх чемпіонів». Ініціювала турнір Волинська обласна федерація біатлону.

Змагання, під час яких спортсмени пересуваються на лижеролерах, відбувалися на проспекті Волі. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Дуже приємно, що за останні три роки наш регіон досягнув великих результатів. Уже навіть є спортсмени, які потрапляють до збірної. Приїхали й представники інших регіонів – Чернігова, Києва, Львова, Тернополя, – розповів директор Державного центру олімпійської підготовки з біатлону В’ячеслав Деркач. – Такі змагання уперше відбуваються в місті. Можливо, серед учасників – майбутні чемпіони».

Змагання відбувалися в одиночній змішаній чотириетапній естафеті. Першими стартували дівчата. Уже на першому колі визначилася трійка найсильніших. Це представниці Тернопільської, Київської та Волинської областей.

На другому етапі волинянину Михайлові Хмілю вдалося суттєво покращити результат команди. Він показав найкращий біговий час, проте мав промахи на вогневому рубежі, за що довелося долати штрафні кола. Але і це не завадило підняти результат команди до другої позиції.

Читати ще: Перші в Україні: у Луцьку відбулися змагання з вуличного біатлону

Наступні два етапи не принесли якихось змін. І першою фінішувала команда у складі Тетяни Тарасюк та Назарія Парадовського з Тернопільщини, які подолали дистанцію за 35 хвилин і 37 секунд.

«Дуже хвилювалися. Дистанція ніби й невелика. Дуже видовищна гонка. Але ми впоралися зі стрільбою, з емоціями. Тому ми перші», – радіє Тетяна.

«На третьому чомусь гвинтівка дала збій. Але я відмотав штрафне коло і загалом вийшло все, що планував», – додав Назарій.

Майже з хвилинним відставанням другими завершили дистанцію волинська сімейна команда – брат з сестрою Аліна та Михайло Хмілі. Зізнаються, що могли і краще виступити, але проблеми були з влучанням у мішені. Лише третій етап був чистим.

Третій результат показала пара з Київщини Надія Пономаренко та Іван Стеблина.
Гарні подарунки для всіх спортсменів підготував Департамент молоді та спорту Луцької міської ради. А переможці отримали кубки та грошові сертифікати. Окремий сертифікат вручили і волинянину Михайлу Хмілю.

«Ми бачили дітей з гарною підготовкою. Знаємо, що тут були і призери, і переможці чемпіонатів України. Хочемо, щоб цей вид спорт в Луцьку розвивався, – зазначив директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий. – І це не тільки бажання. Цьогоріч ми відкрили відділення біатлону при ДЮСШ №4. Там зараз готують тир для стрільби. Зараз проговорюємо можливість облаштування біатлонної траси».

Почесною гостею змагань була перша олімпійська призерка з біатлону за часів Незалежності України, яка у 1994 році в Норвегії виборола бронзу, Валентина Цербе.

Приємно, що волиняни – серед трійки лідерів, а в перспективі біатлон матиме більше можливостей для розвитку у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus