USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку знову вирішуватимуть долю ринку «Шанс»

20 Січня 2016 17:43
Продовжити договори оренди земельних ділянок ринку «Шанс» лише на один рік рекомендували члени земельної комісії міськради.

Питання про поновлення договорів оренди чотирьох земельних ділянок на вулиці Кравчука (трьох – для обслуговування ринку «Шанс» та однієї – для обслуговування автопарковки) розглянули під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин і земельного кадастру 20 січня.

Як зазначив начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала, раніше члени комісії після виїзду на місце зауважила два торговельні контейнери на ділянці, відведеній під автостоянку. Це було підставою для рішення про відмову у продовженні терміну договору оренди під час сесії. Втім, підприємець домігся скасування рішення міськради через рішення суду. Суд рекомендував міськраді знову розглянути питання про продовження договорів оренди ділянок.

Як повідомив підприємець Петро Шугай, він просить продовжити оренду ділянок на п’ять років. Він наголосив, що на ділянках немає жодної незаконної чи капітальної споруди, попри звинувачення депутатів. З його слів, всі кіоски встановлені відповідно до розробленого плану.
Підприємець презентував депутатам проектну пропозицію, спрямовану покращити зовнішній вигляд ринку.
Він визнав, що протягом 14 років торговельні павільйони прийшли у жахливий вигляд. Петро Шугай зауважив, що визнає ринки анахронізмом, але потрібно зважати на 83 підприємців, які здійснюють торгівлю на ринку «Шанс» та утримують свої родини. З його слів, щороку ринок дає загалом 840 тисяч гривень прибутку державі.

На запитання члена комісії Микити Рабана про те, яку орендну плату сплачують йому підприємці, Петро Шугай відповів, що плата становить 58-60 гривень за метр квадратний. Своєю чергою, він сплачує щороку 120 тисяч гривень за оренду земельних ділянок, на яких розташований ринок та надає послуги з електропостачання та вивозу сміття підприємцям. На думку Микити Рабана, місто отримало б більший прибуток,якби обслуговуванням ринку займалося комунальне підприємство, а не чинний користувач ділянок.

Члени комісії звернули увагу на те, що у проекті, який продемонстрував підприємець, наявний другий поверх над металевими спорудами. До того ж, під час реконструкції доведеться принаймні на якийсь час припиняти торгівлю на ринку. Петро Шугай запевнив, що проект є лише пропозицією, а реконструкцію він планує здійснювати поступово, не перешкоджаючи підприємцям.

У підсумку, члени комісії рекомендували поновити договори оренди ділянок, але терміном на один рік, а не на п’ять, як пропонувалося в проектах рішень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
дідо Показати IP 20 Січня 2016 18:34
83 підприємця,то це має бути мінімум у дварази паркувальних місць для авто. Без вирішення стоянки договір неможна продовжувати, бо знову з міських вулиць пороблять нелегальні стоянки.
корліоне Показати IP 20 Січня 2016 18:59
Ггг)) комунальне)) клоуни совкові
АС Показати IP 20 Січня 2016 19:15
Закрити ринок і все зробили Базар а не місто. Одні церкви і ринки моляться і торгують
Лучанка до АС Показати IP 24 Січня 2016 18:25
А ти сам(-а) прогодуєш усі ті сім'ї, котрі без часто-густо єдиного доходу залишаться??? Чи тільки про себе і думаєш? Не подобається жити у Луцьку, то валізку в зубки і вперед туди, де подобається. Задовбали вже! Чіпляються до того ринку усі, хто може, вже пообставляли тими клятими супермаркетами скрізь і всюди. Невже не зрозуміло, що як знесуть ринок, то втулять туди щось прибуткове, а на людей, як завше, начхати.
Луцьк Показати IP 20 Січня 2016 20:52
Неправда, що орендплата 58-60 гривень. А плюс в конвертах? Скільки гривень за метр/кв він сплачує місту ? І парковка платна там.
Базар до Луцьк Показати IP 20 Січня 2016 22:16
Правда. 58-60 грн за кв.м.
Юра до Луцьк Показати IP 22 Січня 2016 12:27
Не пиши бред. Я плачу 60грн за квадрат + електоенергія+ охорона
Юра до Луцьк Показати IP 22 Січня 2016 12:33
І парковка БЕЗплатна там.
Дуся Показати IP 21 Січня 2016 09:36
А, де взагалі цей ринок знаходиться?
Юра до Дуся Показати IP 22 Січня 2016 12:30
По Кравчука. Навпроти Слона і паралельно автостанції. Багато хто думає ,що це Вашавський.
Анонім Показати IP 21 Січня 2016 13:00
840 тисяч відбрали у лучан! Слава Україні! УРА!!!
Вас Показати IP 21 Січня 2016 16:04
Де той базар?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus