USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцьких ОСББ лагодять дахи, замінюють комунікації та встановлюють ІТП

5 Жовтня 2018 10:09
Капремонт покрівлі, встановлення вікон і дверей, ремонт комунікацій та облаштування ІТП – у луцьких ОСББ продовжують втілювати низку капітальних ремонтних робіт.

Мешканці відчувають разючі зміни у своїх, часто застарілих будинках, а керівники ОСББ відзначають – за програмою співфінансування та погашення тіла кредиту дійсно вдається поліпшити життя сотень сімей, мешканців багатоквартирних домів.

Розвиток ОСББ – одне із пріоритетних завдань для нинішньої команди Луцької міської ради, й уже сьогодні бачимо результат – Луцьк займає лідируючі позиції в країні за темпами створення і розвитку ОСББ та реалізації програм підтримки.

4 жовтня результати діяльності кількох ОСББ проінспектували перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, директор Департаменту ЖКГ Юрій Крась, заступник директора Департаменту ЖКГ Надія Коленда.



Так, у ОСББ «Київський майдан, 3» та «Київський майдан, 5» завершується капітальний ремонт покрівлі із повною заміною покриття даху, облаштовано зливову систему та схили, що надійно захищатиме дахи будинків від можливих ушкоджень та підтікань. Ремонт здійснено за програмою співфінансування 70% на 30%, згідно з якою 70% вартості робіт оплачує Луцька міська рада.

– На обох будинках – Київський майдан, 3 та 5 – здійснено капітальний ремонт покрівель, – зазначає керівник даних ОСББ Наталія Прищук. – Ці будинки вже досить старі й подібних капітальних робіт тут раніше не здійснювали. Обрали саме капремонт дахів за програмою підтримки ОСББ, аби забезпечити якісні, капітальні роботи, що гарантують результат на багато років. Ми брали участь у програмі співфінансування і сьогодні мешканці дуже задоволені результатом. Ми проводимо ремонті роботи по заміні каналізаційних труб, вже замінили чотири стояки від першого до дев׳ятого поверхів. По мірі надходження коштів, впроваджуємо нові види робіт. Люди переконалися, що ОСББ – це ефективний механізм для поліпшення умов життя, тому рекомендуємо усім створювати об׳єднання співвласників, навіть якщо будинки старі. Головне – розумно і виважено підійти до цього процесу.

У ОСББ «Інтернаціоналіст» на вул. Воїнів Інтернаціоналістів, 1» впроваджено низку змін одразу за двома програмами підтримки ОСББ – відшкодування тіла кредиту та програмою 70% на 30%. У під’їздах будинку були встановлені пластикові двері та вікна на усіх сходових клітинах, тепер тут значно тепліше й комфортніше. У будинку, якому близько тридцяти років, здійснено також капітальний ремонт інженерних мереж.

– У підвалі повністю замінені каналізаційні труби на нові, якісні та сучасні, – каже керівник ОСББ Микола Лівак. – Раніше тут стояли «чугунки», вони вже мали значні ушкодження, тріщини. Тепер проблему усунуто. Капремонт внутрішньобудинкових мереж холодного і гарячого водопостачання, опалення і каналізації ми здійснили за програмою співфінансування 70% на 30%. Провели нову трубу холодного водопостачання, запірну арматуру замінили на всій системі опалення. Здійснено великий обсяг роботи, адже будинок має чотири під׳їзди. Друга програма по відшкодуванню тіла кредиту дозволила нам замінити вікна і двері на сушках і на вході у під’їзди.



Індивідуальний тепловий пункт встановлено у будинку на вул. Конякіна, 9а, де успішно функціонує ОСББ «Злагода-довіра». Встановлення індивідуального теплового пункту на вході теплоносія в житловий будинок дає можливість регулювати подачу тепла в конкретному будинку, економити на опаленні й керувати інтенсивністю подачі тепла в залежності від погодних умов.

– Ми вдячні Луцькій міській раді за підтримку в процесі створення ОСББ і реалізації програм, бо власними коштами люди такого обсягу робіт не осилили б, – каже голова ОСББ «Злагода-довіра» Валентина Гаврилюк.

– Відмінний результат бачимо по ремонту покрівель у будинках ОСББ Луцька, – говорить Григорій Недопад. – Сьогодні на вул. Київський майдан, 3, 5 переконались, що роботи здійснені якісно. Є і прокладочний матеріал, облаштовані схили, що дозволять якнайдовше проіснувати новому покриттю і унеможливлять протікання покрівлі. Досить високою є якість виконання робіт по індивідуальному тепловому пункту. Утеплення і підбір матеріалів для цього ІТП досить потужний. У багатьох ОСББ здійснено роботи із заміни вікон та дверей.



Ми бачимо, що люди задоволені результатом, цінують зміни і їх довіра до ОСББ посилюється. Звісно, по Луцьку ще дуже багато будинків потребують подібних робіт. У наступні роки будемо закладати кошти на термомодернізацію, на роботи по ремонту внутрішньобудинкових мереж і покрівель. Продовжимо розвиток ОСББ. Луцьк займає провідні місця у програмах термомодернізації, будемо й надалі укріпляти ці позиції.





– Представники ОСББ задоволені результатами співпраці із міською радою, ми інспектуємо чимало об’єктів і бачимо позитив, гарні, достойні результати, – каже Ігор Поліщук. – Результати очевидні – це теплі під׳їзди, економія коштів на опаленні завдяки встановленню ІТП, модернізація застарілих мереж, що також забезпечує економію. Капітально ремонтують дахи саме завдяки програмі підтримки ОСББ, адже самотужки мешканці не в змозі профінансувати таких обсягів робіт. Маємо результат і в подальшому будемо збільшувати фінансування програм підтримки ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вікторія Показати IP 5 Жовтня 2018 10:58
Навіщо хизуватись ремонтом даху, якщо чітко видно неякісне вкладання рубероїду? Вже не-говорячи ,що якість ребероїду під питанням. До редакції газети - зроблено скрін екрану - буде видалене або відкоректоване повідомлення - поміщу скрін в інші видання.
лучанка до Вікторія Показати IP 5 Жовтня 2018 16:14
Що ви за люди - аби тільки причепитися! в цьому місці роботу ще не завершили і рубероїд тут буде вирівнюватися. І якість ремонту просто супер! Підіть на дах і перевірте, якщо сумніваєтеся. І навіщо ці дурні погрози? Люди задоволені, що в них нарешті відремонтували дах, а ви хочете це все перекрутити, ще й іншим виданням показати? Прийдіть до людей цього будинку, до голови ОСББ і почуйте, що вона говорить, наскільки люди вдячні за роботу, але є ні, вам аби підняти дурну мову в коментарях! Як вам не соромно?
Цікавий Показати IP 5 Жовтня 2018 11:39
Скажіть, будь ласка, хто знає: хто придумав будувати в наших кліматичних умовах будинки з плоскими дахами? Здається, єдиним виходом з цієї спадщини совкового архітектурного генія є переробити всюди нормальний пологий дах і одразу прикріпити до нього фотовольтаїку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus