USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Без гарячих батарей, зате з рахунками: голови ОСББ хочуть зустрічі з «Луцьктеплом»

21 Січня 2016 14:26
Голови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків нарікають на якість послуг, які надає комунальне підприємство «Луцьктепло».

Про проблеми та досвід спілкування з підприємством розповіла голова ОСББ «Соборне» Надія Шелепіна під час зустрічі міського голови Луцька Миколи Романюка з головами ОСББ, що відбулася 21 січня.

Надія Шелепіна зазначила, що в її будинку по проспекту Соборності,28 проблеми з постачанням тепла. На листи «Луцьктепло» відповідає відписками, а зібрання комісій результату не приносять, каже жінка.

Як це відбувається на ділі, розповідає голова ОСББ: «Що вони роблять: приходить комісія і приходить представник з котельні. Доки я з’ясовую ситуацію з представником «Луцьктепла», на котельні вмикають подачу (у нас є манометр), піднімають тиск, і доки доходимо до останнього під’їзду, то тепло з’являється. Поїхали — і знову тепла немає. Довести нічого не можна».

«Немає гарячої води. Дзвоню на «гарячу лінію» міської ради з питанням, чому по Соборності, 28 чотири доби не було гарячої води. Мені відповідають, що винен голова ОСББ. Я питаю: «А у чому ж я винна?». Вони: «А, то ви? Ви не винні. Винен восьмий жек». Тому прошу, коли буде звітувати керівник «Луцьктепла» - запросіть голів ОСББ», - звернулася Надія Шелепіна до міського голови.

Подібні проблеми підтвердили й інші голови об’єднань співвласників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Житель. Показати IP 21 Січня 2016 14:42
Цей факт підкреслює, що ОСББ-непотрібна ланка. Це прокладка між постачальником і безпосередньо людьми.
зе бест до Житель. Показати IP 21 Січня 2016 15:19
ОСББ - потрібне...як юридична особа, вона потужно може представляти інтереси своїх членів у відносина з будь-якою структурою. Як показує практика - слабким місцем ОСББ є не завжди досконалий менеджмент і, водночас - кволість самих членів ОСББ...
пар до зе бест Показати IP 21 Січня 2016 18:57
ОСББ-адміністративна структура. Не виробничаа. І вимагають тепло не директор ОСББ, який живе у теплі і при зарплаті згрошей, які платять і ті хто ьерзне.. Вимагають тепло люди. І як що вони придуть у Луцьктепло з вимогою, то воно швидше відреагуе. Народ-це контроль,а ОСББ-ноль.
the best до пар Показати IP 22 Січня 2016 09:46
а чому з твоєї логіки голова ОСББ живе в теплі, а люди мерзнуть? Голова ОСББ (а не директор) живе в тому ж будинку...Щоб висловити грунтовний аргумент, треба бути в ОСББ, а з твого посту видно, що ти навіть уяви не маєш про це...
2 житель до Житель. Показати IP 21 Січня 2016 16:04
А ви, житель, самі будете вирішувати всі проблеми зі своїм будинком, ходити по судам, ремонтувати дах,прибирати прибудинкову терріторію, вибивати запчастини на ліфт,водовід і тд?
Анонім до 2 житель Показати IP 21 Січня 2016 16:27
А чем были плохие ЖЭКи? Точнее говоря, чем ОСББ лучше ЖЭКа?
Анонім до Житель. Показати IP 21 Січня 2016 16:11
Требуется уточнение: бесправная, безвластная и юридически безграмотная. Ведь достаточно составить акт в присутствии трех соседей и он будет иметь юридическую силу. А имея манометр и нормальный телефон можно и на видео заснять показания давления в отопительной сети с временной фиксацией. А это уже материальный документ.
Тарас Чурило Показати IP 21 Січня 2016 14:50
В мене в квартирі 18.5. Обігрівач працює постійно, бо вдома хвора дитина
осбб Показати IP 21 Січня 2016 15:16
ту шелепіну гнати треба, нічого в будинку не робить!
Мешканець Показати IP 21 Січня 2016 15:23
Ця проблема і по вул. Стрілецькій 27, котельня у дворі, у квартирах холодно. Виясняємо причину, працює лише один котел. Так Луцьктепло економить на людях. Коли вже це скінчиться? Чому у одних районах міста палять так, що дихати немає чим, а у інших холодно?
Жителю Показати IP 21 Січня 2016 15:54
Без голови ОСББ одна людина ні чого ні де не доб"ється. Давайте дивитися реально! Хто такі на сьогоднішній день «Луцьктепло»? Явиний приклад на початку опалювального сезону - Конякіна 31. Ні води гарячої ні опалення 2 тиждня.
Обурена Показати IP 21 Січня 2016 15:56
Вони взагалі там подуріли? Люди такі гроші за опалення платять! І нічого не мають: ні води, ні тепла! Луцьктепло вже давно має погану репутацію. І якщо це досі не вирішується, значить десь з кимось "корєши" ділять наші гроші
Анонім до Обурена Показати IP 21 Січня 2016 16:13
Все платят, согласно решению Кули в Лоб, за 16 градусов тепла. Все что выше - это от лукавого.
3 житель Показати IP 21 Січня 2016 16:16
ОСББ ні за шо не хочуть відповідати, а тілько гроші з людей брати. А як проблема якась то водоканал то луцьктепло винні. Всі винні крім них.
Анонім до 3 житель Показати IP 21 Січня 2016 16:53
Иными словами, ОСББ отличается от ЖЭКа тем, что на ЖЭК могла подействовать местная власть, которой ЖЭК подчинялся. А ОСББ независимы, т.е. не контролируемы.
Дім до 3 житель Показати IP 21 Січня 2016 18:36
ОСББ- це штучно створена пухлина на тілі жителів.
юрій Показати IP 21 Січня 2016 16:41
Я голова новоствореного ОСББ , І саме Надія Шелепіна не відмовила нам в допомозі.Ми раді що вона підняла проблему №1 з теплом. А двір її ОСББ ДУЖЕ ГАРНИЙ. Вони і дах повністю перекрили, труби нові в підвалах.В них дуже дружні люди-МОЛОДЦІ. А гнилих коментаріїв,які подано,, о 15,16 осбб,, завджди хватає заздрісників. Проблему з теплопостачанням потрібно вирішувати на рівні міської ради.Про це говорили всі голови ОСББ. Надіємось пан Романюк М.Я. прийме це до уваги. АДЖЕ лУЦЬКТЕПЛО СТАВИТЬ ПАЛКИ В КОЛЕСА ОСББ. Ятеж говорив про це сьогодні на конференції.
Анонім до юрій Показати IP 21 Січня 2016 19:05
В будинках,де створено ОСББ і там холодно винен в першу чергу директор ОСББ. Будинок де ОСББ став як власність. Луцьктепло може відмовити постачати тепло туди і ніхто його за це не покарає..
Степан Показати IP 21 Січня 2016 17:58
ОСББ це одне жлобство - всі їм винні і тепломережі і водоканали і жеки, хоча ніякого обслуговуючого персоналу будинку немає, ні сантехніка ні електрика. Тільки гроші беруть за утримання будинку
Анонім до Степан Показати IP 21 Січня 2016 19:06
Підтримую.
Іриніда до Степан Показати IP 21 Січня 2016 19:30
В нас є і електрик, і сантехнік , і прибиральниця під'їзду і подвір'я. Для чого узагальнювати?
ШЕФ Показати IP 21 Січня 2016 19:22
ДО ОСББ ПЕРЕЙДІТЬ НА ІНДИВІДУАЛЬНЕ ОПАЛЕННЯ.
Іриніда Показати IP 21 Січня 2016 19:27
Хто ось тут пише, що ОСББ не потрібні, то це ніхто інший, як начальники ЖЕКів. Наш будинок по пр .Відродження, 16 входить в ОСББ "Лучани", де очолює Ю.В.Саботюк. ЖЕК №8 нічого не робив для будинку, подвір'я, а зараз при сприянні голови зроблено дуже багато, перераховувати не буду, можете подивитись. Роками затікали стіни, покрівля, ніяк не могли виявити причини попадання води в підвал. Бувало приїдуть з ЖЕКу, постоять, похитають головами і поїхали. Так , ми платимо гроші, але бачимо за що. А, якби головам ОСББ "не викручували " руки чиновники, то нам ще краще було б! А за " пухлину на тілі жителів" залиште до виборів, можливо, для деяких недолугих і допоможе!
Анонім до Іриніда Показати IP 21 Січня 2016 22:15
Вопрос на засыпку: "Если бы Ю.В.Саботюк возглавлял(а) ЖЭК, то ЖЭК работал бы хуже или лучше ОСББ?" Только без бла, бла, бла, т.е. с аргументацией.
НАДІЯ Показати IP 22 Січня 2016 12:24
ПРОБЛЕМИ ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ І ЗРИВИ В ЇХ РОБОТІ ЗАЛЕЖАТЬ В ВЕЛИКІЙ МІРІ ВІД БОРЖНИКІВ. ВОНИ НЕ ПЛАТЯТЬ ГРОШІ- ЛУЦЬКТЕПЛО НЕ МОЖЕ РОЗРАХУВАТИСЬ З ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО ЗА ЕЛЕКТРОНОСІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ЯКИХ ПРАЦЮЮТЬ НАСОСИ ДЛЯ ПОСТАЧАННЯ ТЕПЛА. ДО БОРЖНИКІВ ВАЖКО ПРИЙНЯТИ МІРИ, ТІЛЬКИ ЧЕРЕЗ СУД. А ЦЕ ПОВІРТЕ ВТРАТА ЧАСУ.ПРИСУДЯТЬ ВІДДАВАТИ БОРГ ПО 20ГРН. В МІСЯЦЬ. ПРАЦІВНИКИ ЛУЦЬКТЕПЛА 6 МІСЯЦІВ НА ВІДПОЧИНКУ, А ПОЧАВСЯ ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН І ПОЧАЛО РВАТИ ТРУБИ.НЕВЖЕ ВАЖКО СКЛАСТИ ВЕСНЯНО-ЛІТНІЙ ГРАФІК ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ ГОТОВНОСТІ БУДИНКІВ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ.І ШЕЛЕПІНА І САБАТЮК ТУТ НІ ДО ЧОГО. МАЙТЕ МЕНШЕ ЖОВЧІ ШАНОВНІ АНОНІМИ.САМЕ ТАКІ ГОЛОВИ ОСББ СТАРАЮТЬСЯ ПОКРАЩИТИ ЖИТТЯ СВОЇХ МЕШКАНЦІВ.ЗРОЗУМІЙТЕ ЦЕ ПРАВИЛЬНО І НЕ ОБРАЖАЙТЕСЬ.
Обурена до НАДІЯ Показати IP 22 Січня 2016 22:53
Надія, в боржниках справа тільки на половину. Луцьктепло не звітує про великі суми грошей, які ідуть незрозуміло на що. Про це теж можна почитати в новинах
юрій до аноміма Показати IP 22 Січня 2016 12:37
Ох анонім-анонім. читай закон України і Статут ОСББ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus