USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцьких садочках немає всіх продуктів

31 Січня 2017 13:02
У зв’язку з нестабільною ціновою політикою деякі тендери на продукти харчування для луцьких садочків досі не відбувся.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міської ради 31 січня.

Для того, аби здійснити допорогові закупівлі масла, яєць, макаронів, сметани пропонується провести перерозподіл видатків бюджету, в розмірі 359 900 гривень на закупівлю продуктів за рахунок видатків на теплопостачання.

Зокрема, 199 900 гривень пропонується виділити на масло, 80 тисяч на яйця, на макарони 50 тисяч та 30 тисяч на сметану.

Так, на деякі договори постачання, каже начальник міського управління освіти Олег Гребенюк, немає пролонгації договорів. Деякі закупівлі зірвалися, у тому числі через нечесних постачальників.

До слова, Олег Гребенюк зазначив: є постачальник, який привозив в садочки неякісні продукти. Причому, довгий час підприємець ховався, не відповідав на претензії.

Відтак, депутати рекомендували здійснити перерозподіл коштів, щоб закупити продукти для луцьких дітлахів. Причому, вони рекомендують не укладати договорів з підприємцем, який постачав неякісні продукти та зірвав тендер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Мама Показати IP 31 Січня 2017 14:34
А я то думаю чого це моя дитина їсть 3 рази в день кашу
Ірина Сарнавська Показати IP 31 Січня 2017 15:44
Я вам більше скажу. В садочки купується за кошти батьків УСЕ. Лампочки, ножі, праски. В штаті є двірник, але просять батьків почистити від снігу дитячий майданчик. Просять нести макулатуру. Про заміну вікон і дверей за кошти батьків, навіть не згадую.
Олена до Ірина Сарнавська Показати IP 31 Січня 2017 19:45
Ви, пані Ірино, як ніхто це знаєте. І якщо все купується за гроші батьків (і вистачає фондів) то ще добре, а якщо у нас на Львівській, окрім внесків ще мусиш здавати регулярно на інші потреби: килими, столи зі стільцями, вікна, сантехніку, миюче. А фонди для чого? Ми нещодавно купили килим новий в групу. На запитання де подівся старий (він був у непоганому стані і його б можна було б постелити дітям в спальній кімнаті) вихователі відповіли, що нема, бо завідуюча забрала. Як і куди? І чому під час звітності завідуюча розповідає, що була куплена наприклад стінка за фондові гроші, вивезений пісок у пісочниці, закуплені канцтовари тощо? Все за фонди.Чиста брехня! Адже усе це і багато іншого батьки купують не за фондові гроші а за додаткові. Тобто фонди просто -напросто кладуться в кишеню завідуючій, раз усе, куплене батьками ставиться на прихід. Цікавий бізнес в 39 садочку...
ІРИНА САРНАВСЬКА до Ірина Сарнавська Показати IP 31 Січня 2017 22:21
Пробачте, а чому Ви підписуєтеся моїм ім'ям??? Мені здається, що якщо Ви пишете правду, то і підписуватися потрібно правдиво...а то складається враження, що пліткуєте, і підписуєтеся чужим.. Це дуже низько..
Нова Показати IP 31 Січня 2017 16:03
Батькі і так скидаються на їжу в садочках ..і саме ці кошти ніхто в державі не враховує....та й тендера виграються не з найнищою ціною і не найкращою якості продукти(
123 Показати IP 31 Січня 2017 16:18
То вам ще повезло що ви їсте кашу а не капусту в любому вигляді так як це було в нашому садочку .Коли спитали в завідуючої чого одна капуста то відповідь була бо тендер виграли на капусту
Мама Показати IP 31 Січня 2017 17:06
А що, в інших садках дають сметану і яйця????? У нас в 39 садку сама осипка. Коли не читаєш меню, то лише самі каші. Капусту теж дають. Судячи з запаху гнилу. Про хліб з маслом навіть і мова не йде. Харчування до такої степені жахливе, що уявити годі. Є іноді сосиски. Точніше сказати четвертинка сосиски на дитину. Прийшла в обід забирати дитину з садочка і підгледіла, що у них на тарілках. Я все розумію, але четвертинка? Де норма? В ЧИЇЙ СУМОЧЦІ??? А суп? Це не суп, а помиї. Картопля в супі дітям за свято. Чи завідуюча повинна ще сім'ю кормити? Невже варто тримати на роботі таких працівників, які лінуються начистити картоплю і зварити так, щоб смачно було. І чистими руками. А не покурити на вулиці на території садочка, а потім на кухню не передягнувшись. Жах!!!! Куди дивиться пані Росляк? Курити працівнику кухні майже не виходячи з тієї самої кухні!!!! Ні розуму, ні фантазії, як то кажуть. А меню!!!! Невже не можна урізноманітнити? Адже навіть з тих продуктів, які є в наявності, можна придумати різноманітніше меню. Де омлети, запіканки, булочки, кисілі? Що я маю сказати дитині, яка скаржиться, що у неї в компоті хробак плавав. А вихователь їй відповів, що хробачок теж пити хоче і навіть не замінив компот!!!! Де в меню какао, салати, риба тушкована, м'ясо. Адже якщо в меню написано "риба з овочами", то будьте готові до того що дадуть тушковану моркву з цибулею. Рибою буде лише попахувати. І не треба казати про тендери. Все залежить від керівництва та дієт-сестри. І з самої лише картоплі, якщо не лінуватись, то можна багато чого придумати. В інших садках і вареники ліплять, і запіканки з картоплі роблять, і тушкують... А тут...
Яна до Мама Показати IP 31 Січня 2017 20:52
Я теж бачила, що курять. На порозі під кухнею. Батьки ходять, а вони димлять. І це на території садочка! Добре, що ми в 14 записані! Там ніколи ніяких скарг. І завідуючу поважають усі. І видно, куди гроші батьківські ідуть. Все для дітей. Меню ніби то непогане. Я декілька днів ходила і читала, щоб мати уяву про харчування. Не знаю, як в інших садках, а в 14 різноманітне.
Світлана Показати IP 31 Січня 2017 17:40
Знову гримить 39 садок. І куди тільки дивиться управління! Стільки незадоволених батьків, а їм все одно. І саме прикро, що вони ж це все знають. І ніякої реакції. 39 -це особлива тема для обговорення. Там сімейний підряд і гарна "криша". Як ще інакше можна пояснити вседозволеність завідуючої? Як пояснити п' янкі на робочому місці? Особисто чула, як її чоловік кричав: " пляшку хоч би хто поставив"! А запах перегару! У випадку сім'ї Росляків це вже певно діагноз.
Віктор до Світлана Показати IP 31 Січня 2017 19:34
Я стільки, як вони, мабуть не подужаю.
Віка Показати IP 31 Січня 2017 17:52
Головне, щоб мали чим закусити у 39-му. А діти наші їм по барабану. Є що їсти, чи нема... Яка різниця? Дома мами докормлять. Просто хочу поцікавитись: невже у Вас, пані Росляк, погано з фантазією? Невже ви своїх дітей та внуків так кормили б? Дивлячись на вашу сім'ю, у вас ніхто не голодає. І не треба казати про здорове харчування і користь каш. Що занадто, то не здраво, як то кажуть. Чому батьки змушені постійно дітям давати з собою щось перекусити. Вафлі , або хоча б печиво? І даєм через те, що жаліються на голод. А за що ми платимо кошти?
Інна Показати IP 31 Січня 2017 18:30
Знову Росляки? Знову днз 39? Ну-ну... Побачимо скільки "вдячних". Можна було б оголосити акцію "Росляків геть". До неможливості вже знахабніли. І це стосується всього. І вступних внесків, яких ніби-то нема (як кажуть в управлінні), і грошей фондових, яких також нема (цікаво куди діваються), і харчування огидне. Пора у відставку. Задумайтесь над цим.
Люба до Інна Показати IP 31 Січня 2017 18:52
Інно! Повірте, що завідуючій все одно. Їй начхати на нас усіх. Вона втратила совість вже дуже давно. Пан Гребенюк все знає про те, що там діється, але мовчить. Невідомо з яких причин. Чи то вимазуватись в тому бруді не хоче, чи то їдять разом з "одного корита". Як би там не було, але батьки чекали реакції управління освіти після попереднього скандалу в інтернеті. А реакції нема. Лише працівників "взули" невідомо за що. Знайома там працює, то розповідала, що завідуюча так репетувала, що шибки тряслись. Шапка на злодії горить!
Ольга Показати IP 31 Січня 2017 18:57
Дивно те, що у місті 41 садочок, а найгірший один. 39. Бо не чують батьків. Бо зацікавлені лише своїми статками. Пусто скрізь. Майданчики голі. Дітям нема чим на прогулянці зайнятись. Ремонти за фондові гроші? Нема грошей. Невідомо де. Немає звітності завідуючої. Нема ремонтів. В групах лише за рахунок батьків. Пані завідуюча! Не лопнете?
Іванна Показати IP 31 Січня 2017 19:33
Про 39 дійсно чути лише погане. А я ще й у нього дитину записала... Правда завідуюча одразу назвала суму за те, що візьме дитину і натякнула на особисту подяку. Як так? Невже якщо не заплачу, то не візьмуть?
Мама Показати IP 31 Січня 2017 20:35
Візьмуть. Але Вас будуть цькувати. Я не заплатила, бо була в скрутному становищі, то мене завідуюча на кожному кроці намагалась принизити. Ще й провела бесіду з батьківським комітетом, щоб "прочистили мені мізки". Казали в лице, що якщо не маю грошей, то щоб забирала свого недоноска з садочку. Я вам от скажу: керівництво 39 - це свого роду "сіцілійська мафія". Керує така собі "мамка", яка ніби добра, але якщо щось не так, то з'їсть живцем. І головне для неї гроші, гроші і ще раз гроші. Нічого людського.
А я про днз24 Показати IP 31 Січня 2017 23:56
Ви просто не можете уявити, але бувають садочки ще гірші. І це 24,! Мамочки, дорогенькі, не ведіть туди дітей!!! Прошу! Пожалієте відразу! 1. Про меню не пишу, бо бурда повна.Фінансується державою погано, то ще й кухня краде, медсестра краде, завідуюча також. 2. В групі горить одна лапочка на всю кімнату. Економлять. Зранку не вмикають, навіть якщо темно. Ввечері вмикають лише тоді коли вже діти лобами б'ються. 3. А режим - абзац! Увага! Обідають діти о 11:50. Лягають спати о 12:10. Підйом о 15:00. Враження таке, що діти приходять в садочок щоб поспати 4. А ще постійно зводять групи, щоб заробити відгулів. В ліжку сплять різні діти. Причому постіль не міняють 5. Гроші здаємо на все-все від облаштуванням майданчиків, вулиці до пакетів завідуючий. Вихователі просять самі вітати завідуюча зі всіма святами, бо раптом що, то потім їм буде непереливки.
Світлана до А я про днз24 Показати IP 1 Лютого 2017 01:18
В 39 відносно пакетів те ж саме. Вихователі одразу кажуть, що їм нічого не потрібно. Головне завідучій занести. Бо буде біда. Харчування теж жахливе. Діти постійно жаліються, що не наїлись. Те, що там готують, їсти неможливо. Моя дитина любить кашу, але в садочку каже, що несмачна. Зате кухня відрами відходи додому несе. Хазяйство ж кормити треба!!! А діти хай давляться кашню без масла, пустим супом. Хай їдять хліб без масла та чай. Ось і весь раціон. Як в тюрмі. Там мабуть краще годують, ніж в 39. Купуємо все за свої кошти. Починаючи від канцтоварів, миючого, туалетного паперу, закінчуючи іграшками, меблями, вікнами. Фонди групи і садка як збирали, так і збирають далі. Ще за посуд забула написати. Він також за гроші батьків. На ремонти здаємо окремо. Подарунки завідуючій -це святе. Подарунки на випускний садочку завідуюча одразу просить грошима. Слава Богу ми ще не випускники. Ще є час підзбирати. Вихователів шкода. Вони виконують роль посередників між батьками та керівництвом.
про людей до Світлана Показати IP 1 Лютого 2017 16:07
Поясніть мені люди!!! Чому ви скаржитесь на садочки, на вихователів, на завідуючих, на працівників і ведете дітей в такі погані садочки!!! Я вожу свого сина в садочок де мене влаштовує цілком все і вихователі і кухня, ВСТУПНИЙ ВНЕСОК МИ ТАК І НЕ ПЛАТИЛИ. Дитина почала більше розмовляти. Якщо вас так не влаштовує 39 садочок то забирайте звідти дітей. Чи це в нас в крові просто людей облити брудом при тому що самі по суті нічого змінити не хочемо!!!
Світлана до про людей Показати IP 1 Лютого 2017 19:18
Поясніть мені, як так, що стільки незадоволених? Вам подобається, багатьом ні. І що саме цікаво, що незадоволених більше набагато. І до вихователів у цьому садочку немає ніяких претензій. Дітей виховують, вчать, глядять. І до харчування вихователі відношення не мають. І що це може бути за мова: "забирайте звідти дітей"???? Дуже коректно. Не Вам вирішувати в який садочок мають ходити наші діти. Ходимо, бо близько, бо їздити не треба. А те, що людей щось не влаштовує, цілком природньо. Адже коли платиш за харчування, то очікуєш того, що буде дійсно харчування, а не що небудь. Коли платиш фонди, то очікуєш, що гроші підуть на облаштування та створення комфортних умов дітям. Все має бути в межах розумного. Нагліти не потрібно. Про що ми говоримо? Наглість керівника тут пре через край.
Надя Показати IP 1 Лютого 2017 20:14
Я ще такого не чула! Забирайте своїх дітей! Цілком природньо, що когось не влаштовує ситуація, яка склалась в 39. А завідуючій замість того, щоб радити забрати дітей з садочка, можливо варто зробити висновки. Може Ви, Світлана Федорівна, зробите нарешті висновки???????? Багатьом наболіло. Багатьом не подобається. І забирати дітей з садочка не вихід. В нас чудові вихователі. В нас чудові батьки. І якщо захотіти, то можна знайти зі всіма спільну мову. А питання 39 піднімається неодноразово. І прикро, що ми вкотре переконуємось, що абсолютно нікого в управлінні це не турбує. Якщо не подобається харчування, то можливо варто передивитись меню. Якщо не подобається, як витрачаються кошти, то можливо варто переглянути витрати. Якщо не подобається керівник, то можливо управлінню варто задуматись? Всі питання можна вирішити. Якщо з розумом.
людмила Показати IP 1 Лютого 2017 20:19
сидите дома,страдаєте,ідіть на роботу в садочок, ваканцій вистачає ,тоді і пишіть
Вероніка Показати IP 1 Лютого 2017 20:37
Боронь Боже в 39! Я лише можу уявляти як там працюється!!!
Ігор Показати IP 1 Лютого 2017 20:59
То точно. Мені часом тих вихователів так шкода стає. Цілий день з дітьми. А їх дуже багато. Треба, щоб почули, чогось навчились... Забирає малого в основному дружина, але іноді, коли прихожу в садік, то звертаю увагу, що вихователі, як вижатий лимон. Да і зарплата кажуть навіть до 3000 не доходить. А ще як на роботі проблеми, то можу уявити які вони додому приходять.
Без імені Показати IP 1 Лютого 2017 21:24
Щодо харчування в 39. Може воно і не найвищому рівні, але це проблема не лише 39 садочка. Така ситуація і в інших ДНЗ. Раджу уважніше читати меню. Там і хліб з маслом на сніданок, і хоча б раз в тиждень булочка, і запіканка,і какао, і риба також є щотижня ( по четвергах). Щодо салатів, то вони практично кожен день.
Віка Показати IP 1 Лютого 2017 22:58
Ось мені цікаво ви всі так пишете що не смачно готують, а ви це куштували
Мама до Віка Показати IP 2 Лютого 2017 06:13
Не куштували. Але бачили, скільки відходів несе няня на кухню. Якби було смачно, думаю їх було б набагато менше. Та й діти постійно скаржаться, що не їдять.
Ілона до Віка Показати IP 2 Лютого 2017 08:52
А ви куштуєте регулярно?
Наталка Небайдужа до Віка Показати IP 2 Лютого 2017 23:43
Незабаром зможете покуштувати. Запрошуємо всіх бажаючих до вступу в комісію по контролю за якістю харчування в днз 39.(ініціатива голів батьківських комітетів днз 39 з погодженням з Світланою Федорівною Росляк). Приходьте, проявляйте ініціативу наяву, а не анонімно в дописах інтернету. Ось тоді чекаємо ваших вражень!!!
Мама Показати IP 2 Лютого 2017 06:25
Та й питання навіть не в тому. Настільки одноманітне меню не може подобатись не батькам, не дітям. Якщо кожен день пхати в себе пусту кашу, навіть якщо з ніби то салатом, то звичайно вона надоїсть дуже швидко. Та й порахуйте скільки видів салатів у вас є. Капуста і буряк? І все? Щодня?
Славік Показати IP 2 Лютого 2017 08:51
Важка артилерія виступає!!!!
Анонім Показати IP 4 Лютого 2017 19:25
Для мене 39 садок - найкращий!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus