USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У луцьких супермаркетах студенти виявили прострочені продукти

2 Лютого 2017 13:23
Супермаркети для містян - ледь не головне джерело продуктів, проте чи не найбільше прострочених товарів можна знайти саме там.

Отож, троє активних луцьких студентів - Олексій, Максим та Дмитро, з власної ініціативи розпочали інспекцію луцьких супермаркетів, перевіряючи наявність на полицях магазинів товарів, у яких закінчується термін придатності.

Як розповідають юнаки, ідея виникла після того, як один із них отруївся ковбасою, що придбав у одному з місцевих магазинів. Тож хлопці, які навчаються у СНУ на юридичному факультеті та добре знайомі із законом «Про захист прав споживачів», вирішили боротися з порушеннями у супермаркетах, аби більше ніхто не потрапив у таку халепу. Окрім того, запевняють, що такі перевірки будуть проводити і надалі.

Свої інспекції молоді активісти розпочали ще наприкінці 2016 року. Перший магазин, який вони відвідали, був один із експрес-маркетів «Сім-23».

Під час перевірки хлопці знайшли на полицях магазину близько десятка прострочених товарів. Дочекатися адміністратора, аби поспілкуватися з ним, студентам так і не вдалося. Натомість одна із продавчинь на заяви хлопців про те, що прострочений товар вони можуть обміняти на свіжий лише за 6 копійок, була не в курсі таких правил магазину, у якому ж сама і працює.

Окрім того, жінка переконувала, що і вона, і її дитина вже чимало з'їли просторочених продуктів з цього магазину, і нічого з ними не трапилося.

Проте товари, у яких закінчився термін придатності, юнакам на касі все ж поміняли на свіжі.
Вже через декілька днів активісти здійснили другу перевірку, цього разу у супермаркеті «Фуршет» на вулиці Єршова. Зі слів юнаків, після того, як вони у мережу виклали перше відео перевірки, то багато людей звернулися до них з проханням проінспектувати цей супермаркет.

Незважаючи на всілякі перешкоджання працівників магазину, майбутнім юристам все ж вдалося здійснити перевірку.

І у магазині хлопцям вдалося знайти прострочені товари, продукти у пошкодженій упаковці, або такі, що втратили товарний вигляд, або такі, що були розміщені не за правилами.

Як відреагували на ці порушення у магазині та, чи виправили їх - дивіться на відео:
Інформаційне агентство Волинські Новини сподівається, що відповідні органи відреагують на такі порушення, а магазини, своєю чергою, дотримуватимуться усіх норм та законів.

Редакція ІА Волинські Новини готова опублікувати і позицію керівників супермаркетів, якщо вони виявлять таке бажання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
ВВ Показати IP 2 Лютого 2017 14:11
Фреймут передивилися)
пп до ВВ Показати IP 9 Лютого 2017 11:36
То точно! !!!!!хлопці ідіть на роботу працювати, і не займайтесь дурницями! !!!!!!
Джек Показати IP 2 Лютого 2017 14:36
Зайдіть в там там і купіть там Рис Жасмин-весь рік назад просрочений.Творог-половина просрочений.В наш край вобще боюсь заходити,там свіжого не буває
Анонім Показати IP 2 Лютого 2017 14:38
Молодці! Так тримати!
лучани Показати IP 2 Лютого 2017 15:03
Не подобається супермаркет- неходи туда. Нема чим сопливим малолеткам зайнятися.
Лучанка до лучани Показати IP 2 Лютого 2017 15:38
Лучанам від Лучанки: це робиться для того, щоб такі лохи як ви спокійно могли взяти нормальний товар і не отруїтися, а також для дітей, які не особливо уважні, багатьох чоловіків - "взяв все по-списку", продовжувати список? Підтримую хлопців. Сама частенько роблю зауваження в магазинах, коли трапляються прострочені продукти, правда це роблю не навмисно (тобто не вишукую). Але адекватні магазини, які цінують свою репутацію намагаються якнайшвидше виправляти ситуацію. До книги скарг ще діло не доходило.
Споживач Показати IP 2 Лютого 2017 19:26
В «Сільпо» що в цумі вказав продавцю на просрочену ковбасу.Продавець зняла ,порізала на скибочки в пластикову тацю,загорнула в целофан і в продаж з новим термінами придатності,Інфа для роздумів.
Сусід Показати IP 2 Лютого 2017 19:31
Діти молодці, знайшли собі забавку . Головне аби лайки їм ставили
МШ Показати IP 2 Лютого 2017 20:35
Хлопці, сходіть у ВОПАК на Київському майдані, а ще краще на Волі (навпроти маг. "Знання"). Ось там для вас море роботи!!!!
IREN до МШ Показати IP 3 Лютого 2017 14:33
Ні, особливо на Волі ( навпроти Знання)майже все прострочене,а дати як уміло перебивають.
Іванна Показати IP 2 Лютого 2017 23:46
Працюю в магазинах понад 10 років все життя є ця проблема ідеально ніколи не буде.робота в магазині не проста а сьогодні ще й падіння продажів велике .да і в кого з нас нема помилок в роботі всі люди.
Нато Показати IP 3 Лютого 2017 12:31
Все правильно роблять. Колись знайома побачила поцвілий батон, віддала адміністратору, та покрутилась з тим батоном по залу і коли знайома виходила, поклала батон на ту саму полицю до нормального хліба. Не розумію я такого. Твої ж рідні також можуть купити той хліб.Відклади його, щоб інший не псувався.
Алла Показати IP 3 Лютого 2017 23:49
Молодці
пп до Алла Показати IP 9 Лютого 2017 11:39
Які молодці, нехай займаються чимось корисним а незаймаються дурницями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus