USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У луцьких тролейбусах пільговикам видаватимуть «нульові квитки»

30 Червня 2016 17:16
Запровадити систему продажу квитків через валідатори готуются на Луцькому підприємстві електротранспорту. Натомість пільговикам хочуть видавати «нульові квитки».

Зорема, депутати Луцької міської ради прийняли Програму розвитку Луцького підприємства електротранспорту на 2016-2020 роки.

Відповідний проект рішення підтримали депутати під час засідання 10 сесії міськради сьогодні, 30 червня.

Нагадаємо, в Луцькій міській раді депутати активно обговорювали Програма розвитку ЛПЕ та майбутнє впровадження системи електронного обліку пасажиропотоку. Зокрема, в Луцьку пропонують перейняти досвід Тернополя, де за 4 роки на місцевому підприємстві електротранспорту ввели цю автоматизовану систему.

Як розповіла начальник відділу АСОП та ОП підприємства «Тернопільелектротранс» Тетяна Фурман, нині в тролейбусах Тернополя кондуктори видають квитки за посередництвом валідатора. З часом, як тільки дозволить законодавство, там планують перейти на безготівковий розрахунок і на систему електронних квитків. В сесійній залі вона навіть провела майстер-клас для депутатів, як саме видаються квитки і ведеться електронний облік пасажиропотоку. На даний момент в місті – кондукторна система, але з часом від неї планують відмовитися. Один із стримуючих факторів – відсутність законодавчої бази для цього.

В межах чинного законодавства у Тернополі вирішили обліковувати всіх пасажирів-пільговиків, яким видають «нульові» квитки за наявності посвідчень.

Так же чином в системі можна прописати проїзні картки, з яких списуються поїздки і які можна поповнювати в терміналах. Щодо контролю, то кожен кондуктор, заступаючи на рейс, реєструється в системі. Кожен виданий квиток автоматично реєструється. Контролери ж, заходячи в тролейбус, реєструються карткою і можуть отримати звіт про продані квитки та перевірити наявність квитків у пасажирів.
Ціна питання – 3 мільйони гривень. На першому етапі треба 1,8 мільйона для впровадження валідаторів. Депутатів найперше цікавило, які вигоди отримає ЛПЕ, а в тому числі й громада міста, окрім реєстру пасажиропотоку і контролю кондукторів.

В міській раді переконують: це унеможливить крадіжки коштів, бо в рік 1,8 мільйона гривень не «доходить» до каси. Крім того, знаючи пікове навантаження, можна буде розробити оптимальний графік роботи тролейбусів, що дозволить заощадити електроенергію. Крім того, враховуючи досвід тернополян, коефіцієнт для визначення кількості пільговиків в Луцьку сподіваються зменшити. Зокрема, після того як у Тернополі запровадили автоматизовану систему коефіцієнт визначення кількості пільговиків змінився з 2,36 до 1,5 пільговика на одного платного пасажира.
Власне, питання електронного обліку пасажиропотоку не єдиний пункт Програми розвитку ЛПЕ. Розділ щодо фінансових показників депутати відправили на доопрацювання, затвердивши Програму без нього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
бе Показати IP 30 Червня 2016 17:22
чергове "що попало"
Лучанин до бе Показати IP 30 Червня 2016 17:42
Не згідний! Так, гроші чималі, але тепер вже ніхто не зможе збрехати скільки чого і куди. Те саме треба й з маршрутками зробити. Через пів року якість перевезення зміниться кардинально, якщо ще найдеться як депутутів з мяром нагнути в потрібне русло.
лучанин до Лучанин Показати IP 5 Липня 2016 22:38
тобто контролер не буде фігачити по додаткових 10-20 нульових квитків за рейс ..аби потім депо вимагало компенсації з держави..????
Галя Показати IP 30 Червня 2016 17:28
Нема куди гроші викидати роблять шо небуть таке враження що немає ьільше проблем тільки гратися в хрестики нулики
Анатоль_ Показати IP 30 Червня 2016 18:09
Це давно вже треба було запровадити. У маршрутках теж треба таке зробити.
Клава Показати IP 30 Червня 2016 18:38
Млять, ну що за держава така, хто як хоче так і др...че .....
Олександр Показати IP 30 Червня 2016 19:29
Справжнє співвідношення, принаймні у Луцьку: щонайменше 6-8 пільговиків на одного, який заплатив
Sml Показати IP 30 Червня 2016 23:56
Треба як європі у швеція або голандия там прикрасно без кондуктора треба мати всі карточка як банкомати той карточка війшов на автобус зразу буде перший дверий цей апарат в каточка і зразу лампочка горит на зелени колори то саме рахунок заберає і все супер
Перехожий до Sml Показати IP 1 Липня 2016 00:32
Ехай дамой, Чуркастан, учил язык, пробовал пейсать ишчо, другой панимай... :)
коля Показати IP 1 Липня 2016 10:32
Треба раніше поміняти мера і директора лпе тоді може хоч якийсь толк буде бо ці не нажруться ніколи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus