USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У львівських кафе та ресторанах вимагатимуть ПЛР-тест або COVID-сертифікат

11 Жовтня 2021 12:18
У Львові через стрімке збільшення хворих на коронавірус введуть нові обмеження: у відвідувачів закладів громадського харчування перевірятимуть наявність сертифіката про щеплення або негативного ПЛР-тесту, а учнів 5-11 класів з 18 жовтня відправлять на дистанційне навчання.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Сьогодні-завтра ми приймемо наступні рішення щодо бізнесу. Має бути обов’язкова вакцинація працівників закладів торгівлі, закладів харчування. Також ми плавно підходимо до цієї норми, яка є в багатьох європейських країнах: у відвідувачів закладів громадського харчування мають мати або сертифікат про вакцинацію, або довідку про негативний ПЛР-тест. Це не буде запроваджено у Львові в найближчі дні, бо рівень вакцинації значно менший, ніж в інших країнах. Станом на сьогодні десь третина населення нашого міста вже провакцинована», – зазначив міський голова Андрій Садовий.

Мер також наголосив, що за рішенням міської комісії ТЕБ і НС з 18 жовтня на тиждень дітей 5-11 класів відправляють на дистанційне навчання. Діти 1-4 класів продовжать ходити до школи, а малюки – до дитячих садочків. На час дистанційного навчання припиняється робота позашкілля.

Через високий показник госпіталізації хворих COVID-19 Львівщину 9 жовтня віднесли до помаранчевого рівня зони епідемічної небезпеки, а також до списку потрапили Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Луганська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області.

Нагадаємо, минулої доби в Україні зареєстровано 8 832 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії захворіли – 2 550 089 осіб, одужали – 2 292 480, летальних випадків – 58 700.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 11 Жовтня 2021 12:42
Невакциновані - це диверсанти.
Проти експериментів до лучани Показати IP 11 Жовтня 2021 15:58
Слухайте, та вакцинуйтесь хоч щотижня. Вакцинована особа може бути джерелом інфекції, вона може заражати інших людей, виділяючи при цьому вірус. Чого ви такі всі тупі??? З вас худобу роблять без права вибору, а ви думаєте що держава за ваше здоров"я піклується..
доктор Показати IP 13 Жовтня 2021 21:13
Всі вакциновані помруть скоріше за невакцинованих. Йде заплановане масонами скорочення людей до одного мільярду! Шо тут неясно? А залякані розбійниками при владі шантажами барани біжать на вакцинацію а потім смерть і хоч потоп буде вже пізно щось змінити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus