USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Львові встановили рекорд України з наймасовішого виконання «Заповіту» Шевченка

9 Березня 2018 22:35
Сьогодні, 9 березня, з нагоди 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Львові встановили рекорд наймасштабнішого виконання «Заповіту».

Одночасно Шевченків твір виконали більше тисячі учасників - це понад 40 хорів. Таким чином, досягнення увійшло у «Книгу рекордів України», передає Gazeta.ua.

Сертифікат про встановлення рекорду вручили голові Львівської ОДА Олегові Синютці.

«Маємо велику честь сьогодні оголосити новий рекорд – «Найбільша кількість хорових колективів на одній локації». Тут зібралося 42 хорових колектива і 1080 хористів», – розповів представник Національного реєстру рекордів України Олег Лісовий.

Також під супровід «Думи мої, думи мої» та «Реве та стогне Дніпр широкий» присутні поклали квіти до пам'ятника Кобзареві. Опісля відбулось нагородження діячів культури Львівщини державними нагородами.

Як повідомлялося, до дня народження українського поета Тараса Шевченка київський метрополітен пропонував усім охочим безкоштовно проїхатися столичною підземкою. Для цього на вході до метро потрібно буде прочитати улюбленого вірша Тараса Григоровича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus