USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Литві засудили російського шпигуна

4 Квітня 2019 14:45
У Литві засудили громадянина своєї країни Романа Шешеля, який шпигував на користь Росії.

Про це інформує ТСН з посиланням на Delfi.

Клайпедський окружний суд засудив чоловіка до семи років позбавлення волі. Слідство встановило, що Шешель від 2015 до 2017 року збирав і передавав інформацію про Військово-морські сили Литви, судна НАТО і техніку, яку вони перевозять, об’єкти стратегічного значення для нацбезпеки держави.

Прокуратура встановила, що Романа Шешеля завербувала російська розвідка. Він виконував завдання, пов’язані зі збором інформації і передачею її розвідувальним організаціям РФ. «Зібрані у справі дані підтвердили, що він не тільки отримав завдання, а й виконав конкретні шпигунські дії», – каже представник Клайпедського суду Гінтаре Даугелайте.

Генеральна прокуратура Литви пропонувала засудити його до восьми років позбавлення волі, хоча, за законом, шпигунство передбачає позбавлення волі від трьох до п’ятнадцяти років. Обвинувачений свою вину не визнає, йдеться у повідомленні суду.

Як повідомлялося раніше, 27 березня Вільнюський окружний суд засудив до 10 років ув’язнення колишнього міністра оборони СРСР Дмитра Язова. До 12 років позбавлення волі засудили колишнього офіцера КДБ Михайла Головатова. Йому і Язову винесли вирок у справі 13 січня 1991 року і засудили за військові злочини і злочини проти людяності. Їх визнали винними у тому, що під час масових заворушень у столиці Литви в січні 1991 року загинуло 14 осіб і більше 700 отримали поранення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus