USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Маріуполі перебуває до 2 000 російських військових, – CNN

5 Травня 2022 12:27
Близько 2000 російських окупантів, або еквівалент двох батальйонних тактичних груп (БТГ), залишаються в Маріуполі. Інших загарбників перекинули для виконання інших завдань.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на CNN.

За словами високопоставленого чиновника з оборони США, раніше в місті було 12 таких батальйонних тактичних груп.

Високопосадовець сказав: «Тепер 10 з них, які були у місті, тепер намагаються рухатися на північ, щоб створити кращі оборонні позиції, або переозброїтися та змінити позицію на південь від міста Велика Новосілка».

За словами чиновника з Пентагону, до складу російських окупантів, які залишаються в місті можуть входити деякі неросійські бойовики, зокрема чеченці. Він додав, що військовий прогрес Росії в Україні залишається повільним і нерівномірним.

Російські загарбники перемішують значні військові сили на південь, але вони стикаються з великим опором у цих районах і застопорилися з точки зору загальної динаміки.

«На півдні вони насправді не просуваються», – сказав чиновник про стан битви росіян у Маріуполі.

Також він зазначив, що росіяни намагалися атакувати критичну інфраструктуру на заході України поблизу Львова, зокрема залізниці. Однак, за словами чиновника, виглядає, що росіяни не були точними у націлюванні.

Читати ще: Зв’язок з «Азовом» є, війська РФ вже на «Азовсталі», – Арахамія

Як відомо, окупанти захопили майже усе місто. Українські військові, зокрема полк «Азов», контролюють підприємство «Азовсталь», яке займає велику частину Маріуполя. Вони героїчно тримають оборону понад 2 місяці використовують укриття заводу, також там залишається багато цивільних. Серед них є багато поранених.

Нещодавно за сприяння ООН та Червоного хреста вдалося евакуювати кілька сотень цивільних з «Азовсталі». Після цього російські військові злочинці почали з новою силою штурм підприємства. У середу, 4 травня, у ЗМІ з’явилася інформація, що окупанти прорвалися на територію «Азовсталі». Цю інформацію підтвердили у Генштабі ЗСУ, але зазначили, що ворог – не має успіху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus