USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Мелітополі окупанти захопили музей, де зберігається скіфське золото

28 Квітня 2022 11:44
Російські окупанти захопили міський краєзнавчий музей Мелітополя, у якому зберігалося скіфське золото. Місцезнаходження історичних реліквій здали ворогу місцеві колаборанти.

Про це йдеться в повідомленні Запорізької обласної військової адміністрації, передає Obozrevatel. У музеї зберігалися реліквії, які виявили археологи в 1950-х роках.

Окрім того, в Мелітополі набирає обертів традиційне для окупантів мародерство, але вже нових масштабів. Місцеві мешканці на початку тижня помітили колону з російських фур, у яких були заклеєні реєстраційні номери та яку супроводжували спецавтомобілі.

За інформацією мелітопольців, у цих вантажівках ворог вивіз у бік тимчасово окупованого Криму «залишки сільгосптехніки та зерно з елеватора».

Довідка

Скіфське золото – це предмети мистецтва, що їх виготовляли скіфи з дорогоцінного металу. Одним із найвідоміших прикладів є Золота пектораль, яку було виготовлено в IV столітті до н. е. Її знайшли у кургані Товста могила поблизу міста Покров на Дніпропетровщині.
Основна риса скіфського мистецтва – поєднання східних та класичних грецьких елементів. Також вироби характеризуються використанням звіриної символіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Такі да Показати IP 28 Квітня 2022 13:11
Тепер зрозуміло що ніякого скіфського золота не існує, це підробка радянських ювелірів. І ще, яке "скіфське" золото з 2014 року зберігається в Амстердамі? Якось забагато ювелірки для відсталих диких племен.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus