USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У мережі показали відео, як «кухар Путіна» вербує зеків для війни в Україні

15 Вересня 2022 11:34
У мережі з’явилося відео, на якому наближений до президента РФ Володимира Путіна олігарх Євген Пригожин, засновник так званої ПВК «Вагнер», особисто вербує російських в’язнів для війни з Україною.

Відео опублікував Telegram-канал ВЧК-ОДПУ.

На ньому «кухар Путіна» стоїть перед строєм ув’язнених і розповідає їм про умови служби

«Мені потрібні тільки штурмовики. Ті, хто рухаються вперед, ті, хто найбільше «борзі», вони виживають краще», – каже він.

За словами Пригожина, мінімальний вік для відправки на війну в Україну – 22 роки. Однак, якщо претендент молодший, то проблему можна вирішити запискою від родичів про те, що вони не проти його служби. «Умовно» максимальний вік – 50 років.

При цьому він запевняє, що у його злочинній організації є свої літаки, РСЗВ та інше озброєння.

«У мене є в ПВК літаки кількох типів, є РСЗВ, є танки, є все, що необхідно для того, щоб ефективно наступати. Після того, як я вам все розповім, пройде співбесіда. Загиблі тіла ввозяться в те місце, яке ви вказуєте у своєму заповіті. Усіх ховають на алеях героїв, де вона є. За півроку йдіть додому, отримавши помилування. Ті, хто хоче залишитися з нами – залишається з нами, тому варіантів повернутися на зону немає жодних», – каже Пригожин.
Головний «гріх», зі слів Пригожина, – це дезертирство.

«Ніхто не дає задню, ніхто не відступає, ніхто не здається в полон. Коли вас навчатимуть про здачу в полон, вам розкажуть про дві гранати, які ви повинні мати з собою. Тим, хто приїжджає і в перший день каже: «Кудись я не туди потрапив», ми робимо позначку «дезертир», і після цього слідує розстріл», – заявив він.

Розповів Пригожин і про перших завербованих ув’язнених.

«Перші ув’язнені, які воювали зі мною, – це було 1 червня, штурм Вуглегірської ТЕЦ. 40 людей з Пітера, суворий режим, рецидив, зайшли в окопи противника, вирізали його ножами, троє загиблих, семеро поранених. Серед загиблих одному було 52 роки , з них відсиджено тридцятку, загинув героїчно», – заявив Пригожин.

Нагадаємо, міністерство оборони Росії ухвалило рішення збільшити чисельність приватних військових формувань для війни в Україні, оскільки прихована мобілізація не дала результатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 16 Вересня 2022 05:53
дивує, що ніякий чиновник накшалт рівня ООН, не звернувся до Путіна, нагадавши, що за щоденні обстріли, зруйновані міста та долі, тому доведеться платити..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus