USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Україні зафіксували понад 40 тисяч злочинів з боку Росії

16 Жовтня 2022 13:01
З початку повномасштабного військового вторгнення Росії проти України зареєстровано 40 233 злочини агресії і військових злочинів та 17 780 злочинів проти національної безпеки України.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора, передає Кореспондент.

Серед зареєстрованих 40 233 злочини агресії та військових злочинів з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації проти України – порушення законів та звичаїв війни, планування, підготовка чи розв'язування та ведення агресивної війни, пропаганда війни та інші.

Водночас зафіксовано 17 780 злочинів проти національної безпеки України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, колабораційну діяльність, сприяння державі агресору, диверсії тощо).

В Офісі генпрокурора зазначають, що у магістральних справах з агресії проти України підозрюється 626 представників військово-політичного керівництва РФ - міністрів, депутатів, військового командування, посадових осіб, керівників правоохоронних органів, розпалювачів війни та пропагандистів кремля.

Також через збройну агресію Росії в Україні загинули 423 дитини, 810 поранено.

Раніше правоохоронці повідомили про підозру полковника Росгвардії у жорстокому поводженні з військовополоненими у Херсонській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus